Poznajmy się - Witajcie :)
Anonymous - 2007-10-10, 08:21
No ja tez witam. Moja przygoda z Bonsai to kilka miesięcy, ale mam już parę swoich drzewek. Jedno nawet z marketu, które już 3 raz drutuję i parę nie uformowanych. Zacząłem od zdobytego grubosza czyli tzw. drzewka szczęścia i jakoś mnie wciągnęło. Dostałem stary okaz od cioci i poszło. Teraz to mam jakieś 10 uformowanych wstępnie i 10 czekających do wiosny. Pozdrawiam i polecam bonsai ponieważ jak sobie wyobrazimy co z drzewka będzie za 20 lat to tak wciąga, że nie można przestać ich hodować.
Anonymous - 2007-10-26, 12:14
Czesc ^^
Mam bonsai od prawie roku i uwazam, ze to cud ze jeszcze zyje Mimo mojego pociagu do kwiatow i ogolnie roslin marny ze mnie..eee..opiekun przelalam kaktusa, zasuszylam fikusa, dalam robalom zjesc moja cytrynke, wymeczylam strasznie paprotke..reszty grzechow nie pamietam..
Ufam, ze wiedza jaka tu zdobede pozwoli mi lepiej zadbac o mojego pieprzowca
..jejciu, ostatnie zdanie zabrzmialo strasznie..prawie jak z jakiegos przemowienia
Pozdrawiam
Anonymous - 2007-10-30, 12:44
Witam i ja.
Przed wczoraj Żona dostała w prezencie pieprzowca, a że nie ma podejścia do roślin, to opieka drzewkiem spadła na mnie. Z czego bardzo się cieszę, bo juz od dawna interesuję sie bonsai.
Anonymous - 2007-11-03, 19:03
Witam wszystkich! nazywam się Jacek i bonsai interesuję się... właściwie od tygodnia i dalej drążę temat. Moje zainteresowania przyrodą były już dawno,, bo jak pamiętam z zapałem oglądałem filmy przyrodnicze, wiecie, te z bbc. Mam nadzieję, żę forum mi pomoże dowiedzieć się więcej o bonsai
Anonymous - 2007-11-20, 10:13
Witam wszystkich serdecznie
Jestem nowa na forum,ale jak zaczęłam przeglądać Wasze posty i oglądać drzewka to też chciałabym mieć takie,ale wiem,że to trudne i muszę się dużo nauczyć od Was,a proszę pomóżcie mi utworzyć taki okaz choć trochę podobny do bonsai
Pozdrawiam
Anonymous - 2007-11-20, 22:57
Witam wszystkich serdecznie:) Nazywam się Żaneta,interesuje sie sztuką bonsai od ponad roku. Aktualnie powróciłam do tej "zabawy" dzieki nowemu drzewku,ktore dostalam w prezencie
poprzednio mialam przez ok 4 miesiace karmone,niestety moja mamusia uznala ze za malo znam sie na roslinkach,a strasznie balam sie podciac mu korzenie na wiosne, wiec zrobila to za mnie,troche za krotko,i dodala nawoz... moja reakcja po tym co sie stalo z bonsajem po kilku dniach ilustrowala sie mniej wiecej w takiej formie: => =>
od tamtej chwili balam sie kontynuowac uprawianie bonsai zeby przeze mnie nie umarlo kolejne drzewko, no ale los chcial ze na nowo moge zajac sie drzewkami,tylko jak narazie nie bardzio sie orientuje w gatunku jaki mam,pielegnacji itp.
ale mam dobra nowinę!! moje drzewko stoi u mnie drugi dzien i wciaz zyje:D miewa sie nawet calkiem calkiem;] na doniczce musze jeszcze umiescic karteczke : mama nie dotykac!
pozdrawiam serdecznie wszystkich bonsaiowiczow;]
rady co do zajmowania sie ostrokrzewami mile widziane.:]:*:*:*
Anonymous - 2007-11-25, 19:58
Witam wszystkich Jestem Agnieszka.Bonsai zainteresowałam się kilka latek temu.Powód jest dość śmieszny Żaden film,tylko...reklama jakiejś maści na reumatyzm Było tam takie drzewko i strasznie mi się spodobało Fascynacja powróciła na początku lipca tego roku,kiedy to znowu zobaczyłam tą reklame.No i tak się zaczęło.Najpierw trafiłam na to forum z którego duuuuuuużo się dowiedziałam i nadal dowiaduje Potem było zagłębienie się w literaturze o bonsai.Zauważyłam,że na parapecie okiennym znajduje się całkiem ładny fikus benjamina .Będąc pewnego razu w kwiaciarni ujrzałam ogromne bonsai z fikusa retusy,a obok małego wiąza Zdecydowałam się na zakup wiąza.No i tak pokrótce ,,przedstawiłam" początek mojej przygody z bonsai. Jako,że nikt ze znajomych i rodziny tym się nie interesuje więc jestem osamotniona w działaniu. No, ale myślę, że uda mi się tutaj poznać ciekawych ludzi i zdobyć choć trochę doświadczenia
seedkris - 2007-12-02, 16:08 Temat postu: witam wszystkich Cześć wszystkim!
Chciałem się przede wszystkim przywitać ze wszystkimi! Mam na imię Krzysztof i jestem z Podlasia.
Od kilku lat interesuję się sztuką bonsai. Mam na balkonie w bloku kilka wiązów i innych drzewek. Z zawodu jestem ogrodnikiem. Może się przydam do rozwiązywania problemów z uprawą balkonową. Pozdrawiam serdecznie seedkris.
Robert Błądek - 2007-12-03, 13:04
Witam wszystkich. W nicku napisane jest wszystko, dodam tylko, że bonsai zajmuję się od 1990 roku. Wrzucę kilka fotek jakby ktoś chciał mnie zidentyfikować na jakiejś wystawie czy warsztatach:
Anonymous - 2007-12-13, 12:42
Witam wszystkich. Mam na imię Dawid i od dawna podobały mi się drzewka bonsai. Swoją przygodę z nimi dopiero zaczynam, ale postanowiłem najpierw troszkę poczytać i myślę, że na tym forum znajdę sporą wiedzę
Anonymous - 2007-12-15, 19:58 Temat postu: Witajcie! Witajcie!
Mam na imię Nikka
Bardzo podoba mi się sztuka bonsai japońskie ogrody...
Na razie pracuje nad ukształtowaniem dwóch drzewek: fikus i mirt.
Mam też małego wiąza...
Anonymous - 2007-12-25, 18:08
Witam!!!
Mam na imię Maciek. Drzewko bonsai mam od niedawna;). Nie wiem zbyt dużo o hodowaniu takich drzewek, ale mam nadzieję, że im dłużej będę na forum tym lepszym będę hodowcą. Tak jak inni początkujący użytkownicy będę miał na pewno dużo pytań, ale z czasem postaram pomaga innym i dzielić się swoimi doświadczeniami. Bardzo się cieszę, że znalazłem to forum.
Pozdrawiam
Anonymous - 2007-12-31, 12:38
Witam serdecznie.
Mam na imię Iza. Posiadaczką bonsai jestem od niedawna. I strasznie się cieszę, że isnieje taka strona, bo jak na razie nie bardzo wiem jak mam moje drzewko pielęgnować. Ale tutaj z pewnością jest wielu ekspertów, którzy udzielą mi bezcennych rad.
Coś czuję, że na jednym drzewku się nie skończy...
Pozdrawiam cieplutko, Iza
Anonymous - 2008-01-07, 13:20
Witajcie;]
Mam na imię Dorota, moje pierwsze bonsai dostałam niedawno w prezencie od Mikołaja;] cieszę się, że trafiłam na to forum, bo na razie zupełnie nie wiem, jak się troszczyć o swoje małe drzewko.
Pozdrawiam!
Anonymous - 2008-01-19, 18:59
Siemka
Ja też swoje pierwsze bonsai dostałem od Mikołaja, tyle że to ja byłem tym mikołajem Tak naprawdę interesuje się tym od jakiegoś czasu ale jakoś czaiłem się żeby se samemu coś zrobić lub kupić. Skoro już dostałem pięknego Wiąza Drobnolistnego, to mam nadzieję że to forum pomoże mi w jego pilęgnacji, bo jak narazie moja wiedza jest na etapie podstawowym i wyłącznie teoretycznym...
Witam serdecznie i pozdrawiam
|
|
|