Poznajmy się - Co nieco o sobie...
Anonymous - 2007-11-25, 20:14
Mam na imię Agnieszka
Za tydzień (4.12) kończę 17 lat
Jestem ze Złotej
Przygodę zaczęłam jakieś 5 miesięcy temu po.....obejrzeniu reklamy maści na schorzenia reumatyczne
A plany to : powiększanie małej (narazie) kolekcji i poznawanie ludzi których interesuje bonsai i tych którzy się tym już zajmują(to najbliższe plany).A w przyszłości uczestnictwo w warsztatach No i oczywiście wymiana i zdobywanie doświadczenia
Anonymous - 2007-11-27, 15:30
Mam na imię Marlenka
Mam 10 lat (2007)z 1997
Mieszkam w warszawie.
Interesuję się drzewkiem bonsai jakiś miesiąc
Moim celem jest świetnie wychodować mój bonsai (narazie jeden, może kiedyś więcej )
Pozdrawiam.
Anonymous - 2007-12-13, 12:42 Temat postu: Witam wszystkich Jestem Danka
Rocznik 1983
Sztuka bonsai zainteresowała mnie na przełomie 2005/2006 r, gdy zobaczyłam małe drzewka w starych numerach "Kwietnika" u mojej teściowej. Sama zaczęłam własne próby hodowli w sierpniu 2006. Kupiłam książkę i - ambitnie - od malutkiego dąbka. Teraz mam również brzózkę i sosnę a w domu kilka gruboszy, ligustra chińskiego i młodą cytrynkę. Niestety zdążyłam też uśmiercić kilka drzewek - mojego ukochanego mirta, którego zeżarły przędziory, różę żółtą - też przędziory i kilka sadzonek baobabów, które sama sadziłam od nasionek a później przelałam
Cel: pogłębianie marnej jeszcze wiedzy, wypielęgnowanie pięknych okazów z tego, co mam, nie uśmiercanie roślinek i moje marznie: pokaźne bonsai z baobaba od nasiona - wiem, że trzeba lat, ale należę do tych bardziej cierpliwych
Być może jakieś niedrogie targi, warsztaty i wystawy w okolicy.
P O Z D R A W I A M
Anonymous - 2007-12-28, 15:40 Temat postu: maloot To teraz moja kolej...Ja-maloot czyli Bartek...
Dołączyłem do Was z nadzieją, że pomożecie mi wpełznąć w temat bonsai. Planowałem zająć sie tym od dawna ale pierwsze drzewko (Ficus Retusa) kupiłem jakieś 3 tygodnie temu. Zdążyłem go już przesadzić, lekko przyciąć i pomartwić sie troche o niego bo przecież komletnie nie mam pojęcia co i jak Mam już książkę na temat bonsai, mam Was na forum więc jakoś się wkręcę. Jak narazie Fikusik sobie radzi nieźle, zniósł wszystko bardzo dobrze, podlewam go, zraszam w wannie i chyba mu sie podoba. Plany są wielkie. Kilka indoor i na bank kilka outdoor. Narazie czas zdobyć wiedzę...
Ok..ale to mialo być o mnie a nie o moim Fikusku, przynajmniej narazie.
Bartek (to już wiecie ), lat 30, mieszkam w Siewierzu (śląskie), pracuje w Gliwicach. Widzę, że jest tu kilka osób "z okolic" więc w razie potrzeby pomoc przyjdzie szybko
Pozdrawiam!
Anonymous - 2007-12-28, 22:09
Cześć
→Na imię mi Asia
→mam 22lata (rocznik 1985)
→jestem z Olsztyna
→tydzień temu dostałam w prezencie drzewko bonsai i niańczę jak dzidzię (aż strach)
→W planach mam odhodowanie mojego Ficusa Retusa jak również powiększenie kolekcji na wiosnę ale to muszę jeszcze sporo poczytać, marzy mi się iglasty bonsai ale niestety nie mam warunków do takiej hodowli...może kiedyś...
Anonymous - 2007-12-29, 10:22 Temat postu: Re: Co nieco o sobie... 1. Michał
2. 20(2007)
3. Pszów woj. śląskie
3. to jest moje pierwsze drzewko dostałem je na prezent
Anonymous - 2008-01-08, 20:27
Witam.
Mam na imię Jacek, mam 17 lat. W przyszłym tygodniu zaczynam naukę gry na gitarze klasycznej i chciałbym także zacząć hodowle bonsai. Jestem całkowicie zielony
Anonymous - 2008-01-12, 21:55
Witam lepiej puźno niż wcale mam na imię Krystyna rocznik 1957 czyli staruszka a w uprawie bonsai niemowle , w buszowaniu po internecie może roczniak więc przepraszam z góry za wszelkie nieprawidłowości , no i ograniczony dostęp bo mąż uważa że już jestem uzależniona jak od wielu używek
Anonymous - 2008-01-13, 01:07
1. Ala
2. 16 lat
3. Krynica Zdrój
4. Bonsai zainteresowałam się stosunkowo niedawno, bo kilka dni temu, na razie uczę się tej sztuki bardziej z teorii, ale czuję, że zajmowanie się takim drzewkiem będzie naprawdę ciekawe. Dobrych parę lat temu hodowałam kaktusy (3 okazy mam do teraz) i szło mi całkiem nieźle mam nadzieję, że z bonsai będzie tak samo. Już prawie mam nasionka baobaba, to będzie mój debiut. Wiem, że w Polsce niewiele osób zajmuje się tymi drzewami i chcę do nich dołączyć. Pozdrawiam
Anonymous - 2008-01-19, 19:14
1. Krzysiek
2. Ur.1978
3. Gliwice
4. W sumie to nie wiem jak to się zaczęło, bonsai są poprostu super - samo przyszło
5. Cele? Nauczyć się opiekować moim nowym nabytkiem, nabrać na tyle doświadczenia aby stworzyć własne dzieło od podstaw oraz wkręcić się w tą sztukę jak hodowle kaktusów - one też są piękne.
P.S Danka pozdrawiam - ale ten świat jest jednak mały
Anonymous - 2008-01-21, 20:37 Temat postu: O sobie Imie: Łukasz Ł.
Miasto: Bytom
OD kiedy: Kilka latek amatorstwa u boku taty.
Cele: Przede wszystkim satysfakcja.
Anonymous - 2008-01-22, 16:05
OKO, no witam w końcu wśród "bonsajowiczów"
Anonymous - 2008-01-29, 14:25
imię: Piotr
miejscowość: Nowa Sarzyna
zainteresowania: oczywiście bonsai od 7 lat, fotografia przyrodnicza i wiele wiele innych te są naj najważniejsze.
Anonymous - 2008-01-29, 20:24
Imię: Paweł
Zawód: Student
Dlaczego Bonsai?: Część mojej duszy jest gdzieś tam... w krainie Kwitnącej Wiśni. Sztuka Bonsai to dla mnie coś więcej niż uprawa rośliny. To możliwość rozkoszowania się nadzwyczajnym pięknem wysublimowanym i w miłości doprowadzonym do perfekcji, zminimalizowanym, lecz z utrzymaniem wszelkich najdobniejszych detali... to mój mały kącik natury...
Anonymous - 2008-01-31, 19:24 Temat postu: Re: Co nieco o sobie... 1. Agnieszka
2. ur. 1986
3. Wrocław
4. Roślinka pojawiła się u mnie przed tygodniem
5. Na sam początek chciałabym żeby przeżyło
|
|
|