Początki - Mój Modrzew Japoński
slowikp - 2012-06-12, 05:33
Takiego się raczej nie uda, inny gatunek. Nasze modrzewie mają troszkę inne igły.
Anonymous - 2012-06-12, 15:40
Bardziej chodziło mi o ukształtowanie Bo spodobało mi się bardzo
W wakacje planuje zakupić kilka małych drzewek na targu bo często sprzedają dosyć ładne
A co myślicie o jodłach? Nadawały by się? Bo mój dziadek wyhodował właśnie kilka ładnych młodych sztuk.
Anonymous - 2012-12-09, 15:16
Witam po dłuższej przerwie Ogólnie dużo to się nie zmieniło prócz tego że Modrzew zrzucił igiełki Mam teraz pytanie do Was, otóż jak wiadomo są już mrozy a mają być też większe i tu nasuwa się moje pytanie czy Modrzew to przetrwa czy w jakiś sposób mam go uchronić przed tymi mrozami.
A tu fotka jak się prezentuje
Jacek Grzelak - 2012-12-09, 22:36
postaw go bezpośrednio na ziemi w tym miejscu w tle (o ile to możliwe ) za tym iglakiem , nie widzę czy to jodła , czy świerk , to powinno wystarczyć i zostaw go tam aż do minięcia wiosennych przymrozków
Anonymous - 2012-12-10, 15:51
Jacek Grzelak, a nie zmarznie?
Anonymous - 2012-12-10, 23:35
A powiedzcie mi, czy postawienie go przy oknie w pomieszczeniu gdzie panuje tak z 15*C to będzie dobre rozwiązanie?
Jacek Grzelak - 2012-12-10, 23:57
nie ma mowy , musi mieć okres spoczynku , nie staraj się chronić go przed zimnem i mrozem i nie izoluj go od ziemi niczym , możesz go jedynie osłonić nieco od wiatru , daj mu odpocząć zimą
Anonymous - 2013-05-12, 16:24
Witam otóż mam problem z moim Modrzewiem Japońskim, mianowicie nie kwitnie… Odciąłem jedną gałązkę i była w środku zielona tak samo przeciąłem jeden pąk czy jak to tam się nazywa i też jest zieloniutki w środku. Co się dzieje
|
|
|