To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Kształtowanie buka

kristofer001 - 2008-03-26, 22:59

no wlasnie a w trakcie czytania chcialem skonczyc i sie spytac gdzie sa zdjecia ale bym sie pospieszyl! wiec czekamy na fotki!
Anonymous - 2008-03-27, 14:38

Oto obiecane zdjęcia mojego buka po przycięciu gałęzi i korzeni. W trakcie rozczesywania korzeni okazało się,żę ma dwa dość grube korzenie. W przyszłości będę chciał je wykorzystać.
Anonymous - 2008-03-27, 17:50

Z chwilą kiedy buk wypuści pąki i zazieleni się wykonam zdjęcia i umieszczę je na forum. Póki co prosze o wypowiedzenie się co do przycięcias. Jak w wypowiedziach sugerowano, prawą gałąź odciołem, gdyz dwie dolne wyrastały z jednego miejsca. Ponadto po prawej stronie widać trzy gałęzie wyrastające jedna nad drugą, jak od sznurka. Nie bardzo mi się to podoba, w przyszłości wytnę środkową celem uzyskania przesunięcia. Ale co o tym myślicie?
kristofer001 - 2008-03-27, 22:45

Nie ma co teraz kombinowac za duzo niech sobie rosnie i zageszcza!
Anonymous - 2008-10-06, 19:05

Troszeczkę czasu minęło od ostatniego postu. Mój buczek dzisiaj wygląda tak;Przed nim jeszcze długa droga, ale mam nadzieję,że wraz ze wzrostem gałązek zmężnieje jeszcze pień.Pozdrawiam wszystkich którzy przeglądają ten temat,a tym bardziej zabierających głos