Poznajmy się - Witajcie :)
Anonymous - 2006-07-15, 10:43
Ważni są Ci ludzie -którzy coś wnoszą w zycie tej społeczności
zwłaszcza Ci ,którzy pozostają tu na stałe ,nie poddają się mimo porażek ,walczą uczą sie na błedach i poszerzają swoją kolekcje
tak jak QBIK1 w galeri naszej
może pomyślisz nad mapą bonsaistów i tam o swoim wpisie
no nic cieszymy sie i witamy!
szef - 2006-07-15, 11:13
Qubik? No nie wiem, nie kojarzę. Nowy jakis chyba
Anonymous - 2006-07-15, 11:15
Jaja sobie robicie a ja chciałem z kulturą do ludzi
a jeżeli chodzi o mapkę bonsaistów to co Ci przesłać szefie.:pff3: jak masz chwilkę czasu to skrobnij mi na e-maila
Anonymous - 2006-07-15, 11:17
Witam Cię Karolino!
Czytając większość z postów napewno dowiesz się sporo ważnych informacji, a i napewno czasami nieżle się uśmiejesz
Olon - 2006-07-15, 11:18
Cześć Karolciu
Witamy w gronie. Czytaj czytaj, a czego nie doczytasz to bez zahamowań, pytaj.
My tu wyznajemy zasadę odmienną niż na wielu innych forach.
Wg większości z nas:"nie ma głupich pytań, ale darzają się idiotyczne odpowiedzi".
I tego właśnie staramy sie unikać
Fajny awatar (obrazek) masz. Sam nie wiem jak na to wpadłem, że to rozchodnik
Pozdrawiam i życzę udanej przygody z bonsai !
Anonymous - 2006-07-15, 11:44
Witam!
Jestem Przemo .. . Dzisiaj rano kupiłem dzrzewko ZELKOVA mojej żonie. ... To będzie pierwsza próba uprawy bonsai . .. .
Tak więc mam nadzieje znaleźć dużo pożytecznych informacji . ...
Olon - 2006-07-15, 11:45
Witamy Soula
Tak wiec zapraszamy do lektury i życzymy sukcesów.
Wyszukiwarka forumowa pewnie Ci pomoże w 100% (szukaj też wiąz bo to prawie identyczne gatunki), no ale w razie co to wiesz gdzie nas szukać.
Anonymous - 2006-07-15, 11:46
Witajcie - to znowu ja
dawno mnie nie było z dwuch przyczyn
-czekałem na szybsze łącze (2mega)
-zmieniłem prace - kryzys okazał sie sukcesem
no i przypominam ze znowu bede zgryźliwym człowieczkiem
Anonymous - 2006-07-15, 21:22
Hej!
Jestem Edyta z Koszalina. Uwielbiam roślinki od dawna a bonsai od kiedy o tym usłyszałam. Już się "zaprzyjaźniłam" z white_mtb I chyba zagoszczę tu na dłuzej bo kupiłam 240 "nasion bonsai" i mam szczepkę ficusa beniamina Moje zapędy na drzewka bonsai ucięła kwiaciarka jak mnie wyśmiała ze czegoś takiego szukam... Teraz sie nie poddam! Mam nasiona i szczepkę i będę sie dzielić doświadczeniami. Zobaczymy jak mi czas na to pozwoli ale będe tu!!!
Pozdrawiam wszystkich
Anonymous - 2006-07-15, 21:25
hehe to ja sie przedstawie
Jestem Marcin mam 17 lat i zaczałem
właśnie hodowle bonsai ... mam ficus'a banjamina i chciałbym się więcej troche o nim dowiedzieć
pozdro
Anonymous - 2006-07-15, 21:31
Witam! Mam na imie Anita, rok produkcji 1974
Jestem ze Zlocienca w zachodniopom.,przy okazji pozdrawiam jeszcze nie znanego mi osobiscie,ale najblizszego pod wzgledem geograficznym Qercusa.
Bonsai zajelam sie 3 lata temu,zeby udowodnic wszystkim ze nie jestem taka straszna pesymistka.Bo czyz nie jest optymista ten,ktory oczami wyobrazni widzi siebie i swoje drzewko w konkursie bonsai na dodatek z wyroznieniem w garsci,a to wszystko gdzies tak za dobre 10 lat?
W swojej kolekcji posiadam deby,buki,graby,glog.sosne zwyczajna,swierk itd.Wszystko jamadori.Dodatkowo od niedawna sama wykonuje donice ceramiczne, w ktorych drzewka nabraly juz sensownego wygladu.Pytan mam tysiace,doswiadczenie minimalne ,a najwiecej problemu stwarzaja mi iglaki polecane dla poczatkujacych fanatykow bonsai.
Pozdrawiam
MOD: Serdecznie witam prawie rówieśniczkę ('73). Myślę, że po trzech latach praktyki sama niejednego nas nauczysz. Zachęcam Cię wiec nie tylko do zadawania pytań ale także do dołączenia do grona "odpowiadających" Pozdraiwam.
Anonymous - 2006-07-15, 21:38
witam wszystkich na tym forum. właśnie od dzisiaj zaczynam przygodę z bonsai. kupiłam sobie Karmonę. Ma 13 cm "niskości" i nie mam pojęcia ile może mieć lat. Jestem zupełnie zielona w tym temacie, ale niezwykle podekscytowana Zaczęłam wertować necik w poszukiwaniu informacji na temat drzewek i sztuki bonsai i tak trafiłam na te forum, z czego jestem ogromnie szczęśliwa, bo widzę, że dużo bardzo ważnych informacji tutaj znajdę. Póki co najważniejsze dla mnie jest to kiedy i jak podlewać (już wiem, że lubi zraszanie i w takie upały nawet po dwa razy dziennie), kiedy zacząć podcinać, jaki nawóz zakupić... ale zaraz poczytam i sie dowiem Mam nadzieję, że w razie problemów można was liczyć.
Pozdrawiam
Anonymous - 2006-07-30, 11:18
Kupiłem sobie pierwsze drzewko bonsai i na razie jestem zadowolony. Mam nadzieje, że na tej stronie znajdę odpowiednie informacje na temat tego drzewka
Anonymous - 2006-10-05, 13:22
Idac za reszta forumowego spoleczenstwa ...i ja sie przedstawie (bo tak ponoc wypada )
Imie nadano mi Wojtek i pochodze z Krakowa, ktorego nei trzeba chyba nikomu przedstawiac.
Puki co mam 26 lat i na codzien pracuje (w Anglii) jako kierowca.
Jezeli nie pracuje i nie leniuchuje to moja pasja jest fotografia - glownie przyroda i wszystko co sie z nia wiaze. (m.in fotografowanie drzew wszelakich w naturalnym srodowisku)
Byc moze stad moje zainteresowanie drzewkami bonsai.
Obecnie mieszkam w Goole (Yorkshire) UK i jestem (puki co) szczesliwym posiadaczem trzech drzewek - gatunek - Wiaz z ktorymi mam coraz wiecej problemow - stad (m.in) moja obecnosc na tym forum.
Pozdrawiam wszystkich.
Anonymous - 2006-10-05, 20:12
Witaj, fajnie ze osoby zagladaja troche za granicy rozejzyj sie troche w Anglii ,jest duzo dobrych bonsaistow
|
|
|