To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Poznajmy się - Witajcie :)

Anonymous - 2010-03-10, 15:03

Witam serdecznie i gorąco pozdrawiam.
Anonymous - 2010-03-12, 09:10

Witajcie
Z racji tego że niedawno do Was dołączyłem, postanowiłem się przywitać. Mam pierwsze drzewko i póki co dużo czytam na temat bonsai. Mam nadzieję zagościć tu na dłużej :)

Anonymous - 2010-03-14, 16:46

Cześć wszystkim mam na imie Paweł jestem z Krakowa. Bonsai zainteresowałem się całkiem niedawno bo miesiąc temu. Mam carmone drobnolistną która jak narazie nie daje mi powodów do zmartwień i mam nadzieje że tak dalej będzie.
Obecnie chciałbym wychodować sobie taki fajny ogród bonsai bo mam takie możliwości mam nadzieje że moje marzenie się będzie pomału spełniało, oczywiście już na tym pracuje :) pozdrawiam wszystkim forumowiczów

Anonymous - 2010-03-16, 14:16

Witam Wszystkich .

Mam na imie Rafał i jestem z Wołowa. od kilku dni stałem się posiadaczem pierwszego drzewka Bonsai Ficus'a Retusa, po za nim posiadam 2 drzewka owocowe Mandarynke i Cytryne które owocują :-P , myśle ze sprostam w utrzymaniu drzewka Bonsai

Anonymous - 2010-03-16, 15:23

Siema all jestem Paeł z Lipian, pozdro zapraszam do mojego tematu http://www.przyjacielebon...opic.php?t=6937
Anonymous - 2010-03-16, 21:29

Witam wszystkich,
jestem Paweł, jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszego drzewka, wiąz drobno listny. Od tygodnia je posiadam, a już jak z jajkiem się obchodzę. Mam nadzieję dowiedzieć się jak pielęgnować i hodować tą śliczną roślinę.
pozdrawiam pozytywnie zakręconych :-D

Anonymous - 2010-03-18, 13:46

Witam,
Mam na imię Monika i jestem posiadaczką fikusa ginseng i benjamina- pierwszy to prezent a drugi próba ratowania. Dopiero zaczynam swoją przygodę ale mam nadzieję że sobie poradzę.

pozdrawiam

Anonymous - 2010-03-22, 21:37

Witajcie Przyjaciele Bonsaj !! !!

Od dawna (już kilka lat) pociąga i interesuje mnie kultura Japońska oraz Chińska. Nawet troszeczkę zaczęłam się uczyć Japońskiego - tak jako samouk.

Drzewko Bonsai mam od..... wczoraj!

Wczoraj skończyłam 24 lata.. i mój kochany brat na urodziny kupił mi drzewko ...

Jest nim Carmona Macrophylla.

Jeszcze za bardzo nie wiem o sztuce bonsai za wiele (nie w praktyce),ale mam nadzieję,że znajdę tutaj odpowiednie wiadomości i będę mogła się Was poradzić i miło z Wami spędzić czas.

Tak więc od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką drzewka. :jupi: :jupi:

Tak poza tym to jestem Renia i mieszkam w betonowej stolicy państwa Polskiego.

W załączniku - moje pierwsze drzewko :-)

Anonymous - 2010-03-24, 22:19
Temat postu: WITAM!!!
Witam wszystkich, jestem tu nowa. Dziś zakupiłam swoje drzewko. Niewiele wiem na jego temat, gdyż sama pani sprzedawczyni niewiele o nim wiedziała. poniżej jest jego zdjęcie. Proszę o kilka opinii, co to za gatunek, na metce bylo napisane outdoor, ale nie zgadza mi sie, bo pani w sklepie mowila, ze to gatunek kwitnący... drzewko ma ok.20 cm.

:arrow: FOTKA MOJEGO DRZEWKA

POZDRAWIAM ! :)

Anonymous - 2010-03-31, 16:15

Witam.
Mam na imię Mateusz i pochodzę z Nowego Targu. Sztuką bonsai zainteresowałem się trzy lata temu i od tamtego czasu próbuję swoich sił z małą naturą - narazie idzie średnio, ale mam nadzieję, że poprzez moją obecność na tym forum pójdzie mi znacznie lepiej :)

Anonymous - 2010-05-01, 11:27

Czesc :-)

Mam na imie Tomek a drzewko posiadam od tygodnia jest to wiaz drobnolistny.Przygode z kwiatkami zaczalem od chorej i kompletnie lysej roslinki.Sory za brak polskich znakow.Klawiatura zepsuta :mrgreen: :lol:

Pozdrawiam :vampir:

Anonymous - 2010-05-02, 19:36

Heja Heja!

Cześć. Jestem owsik. Na temat sztuki bonzai nie wiem kompletnie nic, ale jestem amatorem roślin typu użytkowego, czyli zioła, warzywa itp. Kocham patrzeć jak roślina wzrasta od samego ziarenka, aż do dojrzałej postaci. Według mnie to cud. pomyślałem sobie, że skoro należę do osób cierpliwych to chciałbym wyhodować bonsai od samego ziarenka zwykłego drzewa, tylko, że nie wiem gdzie znaleźć informację na ten temat na tym forum. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Anonymous - 2010-05-21, 18:28

Witam wszystkich BONSAISTÓW !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam na imię Jurek , przygodę ze sztuką bonsai zacząłem również niedawno. Nabyłem buka, graba i jałowiec. Będą przycinane i kształtowane na wiosnę przyszłego roku. Na pożegnanie załączam zdjęcie - to mój grab.

Pozdro dla wszystkich
J.

Anonymous - 2010-05-24, 12:55

nazywam się Marcin, jestem ze Szczecina. Kilka miesięcy temu dostałem więza drobnolistnego. Jedyny problem to koty, które okazyjnie mi go strzygą z liści, ale poza tym drzewo ładnie się rozwija. Na chwilę obecną ograniczam się do podlewania, na resztę przyjdzie czas...

Później wrzucę kilka fotek, z lekturą forumową zapoznałem się kilka miesięcy temu.
Poza tym interesuję się motocyklami (jeżdżę), sportem, transportem i trochę numizmatyką.

Witam wszystkich

Anonymous - 2010-05-24, 18:14

hej sokoły! mam na imię Michał. jestem z Trzebiela (nie ma tego na mapie) mam jakies drzewko jeszcze nie wiem jakie wkrótce pewnie sie dowiem. jakiś świerk to napewno. nie wygląda sympatycznie ale mam nadzieje ze cos kiedys sie z niego da zrobić. oczywiście z waszą pomocą ! piona!