Poznajmy się - Witajcie :)
Anonymous - 2009-03-08, 19:32
Witam wszystkich forumowiczów.
Drzewami interesuję się już od wielu lat, także sztuka bonsai to naturalne rozwinięcie moich zainteresowań. Wiadomo, w mieszkaniu miejsca mało, a roślin coraz więcej Trzeba przyciąć tylko pomysłów czasem brak w jaki sposób.
Anonymous - 2009-03-13, 03:02
Witam serdecznie i ja od dzisiejszego dnia jestem posiadaczem drzewka bonzai zawsze marzyłam o takim drzewku bo kojarzyły mi się z legendami i filmami japońskimi a z Japonia jestem bardzo blisko pozdrawiam
Anonymous - 2009-03-16, 10:01
Witam wszystkich
Anonymous - 2009-03-21, 23:20
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. Nazywam Się Rafał "Irocesse" Jarosch jestem studentem, interesuję się łucznictwem, modelarstwem oraz fotografią. Bonsai interesuję się od niedawna. Przed chwilą zakupiłem trzy sadzonki dwuletnie na allegro. Wiąz Chiński, Fikus Retusa oraz Serisse. Na razie jestem zielony jeżeli chodzi o drzewka, co prawda dziadek mój jest ogrodnikiem z około 60-letnim stażem:) może mi pomoże. To tak na wstępie, chciałem się przedstawić, powiedzieć co mam (tzn co zakupiłem, zobaczymy jak dojdzie). Zarejestrowałem się na tym forum, gdyż myślę że bardziej doświadczeni ogrodnicy jak będę miał problemy bądź pytania to pomogą. Pozdrawiam
Anonymous - 2009-03-29, 12:29
Z dość znacznym opóźnieniem witam wszystkich bardzo serdecznie
Anonymous - 2009-04-05, 16:09
Witam serdecznie wszystkich
Anonymous - 2009-04-09, 11:24
Siemka Bonsaiści .
Nazywam sie Michał , mieszkam w Zalewie Warmia i Mazury , 16 mi latóf już minęło , drzewkami interesuję się od niedawna.
Wszystko zaczęło się od tego że jestem modelarzem i chciałem kupić nasiona drzewa balsowego, napisałem na ten temat na forum modelarskim , i modelarz odpowiedział że też kupi nasiona i będzie hodował jako bonsai , nie wiedziałem co to jest te bonsai , chwilka szukania i już wiedziałem o co chodzi , nasion balsy nie kupiłem, ale szukałem dalej sklepów z nasionami na bonsai znalazłem naprawdę tani sklep palmatum , zamówiłem kosodrzewinę, sosnę banksa , irgę poziomą.
choroba bonsai jak i choroba modelarska dopadło mnie i juz nie będzie odwrotu .
Anonymous - 2009-04-17, 21:26
witam wszystkich!
tą sztuka zajmuje się ponad rok dużo czytałem, moje pierwsze bonsai to Carmona co nieco wiem, ale mogę zadawać jednak dużo pytań
pozdrawiam serdecznie
Anonymous - 2009-05-18, 19:26
Witam wszystkich!
Od wczoraj jestem dumnym posiadaczem ślicznego bonsai - 8-letniego pieprzowca, którego dostałem na 8 rocznicę Przyznam, miałem już kiedyś bonsai, opiekowałem się nim najlepiej jak wtedy umiałem, skończyło się to tym że uschło - nie wyrzuciłem go (mam powody), stoi teraz sucha miotła na półce jak wyrzut sumienia... Bardzo nie chcę żeby taki sam los spotkał i to drzewko i w związku z tym liczę na owocną i pouczającą lekturę forum i Waszą pomoc jeśli zdarzy mi się jakiś problem...
Anonymous - 2009-05-22, 11:00
Witam
Jestem Grzesiek. Dopiero się zarejestrowałem. Moje główne zainteresowania to klasyczna motoryzacja, elektronika, majsterkowanie i technika w szerokim zakresie (poza informatyką). Jak widać mało to ma wspólnego ze sztuką bonsai. Jednak przyroda interesowała mnie od dziecka. Bonsai zajmuje się od poczatku kwietnia. Na razie indoor, ale może od przyszłego roku będą warunki na outdoor.
W tej chwili mam Ficusa Natsja którego formuje na bonsai i ligustra, którego kupiłem z akademi bonsai Pana Włodziemierza Pietraszko. Marzy mi się bonsai z bluszcza, który to gatunek zawsze mnie fascynował.
Co do planów na outdoor: chciałbym zacząć od lisciastych, zwłaszcza klon i dąb.
Pozdrawiam serdecznie
Anonymous - 2009-06-02, 18:57
Witam wszystkich miłośników małych drzewek:)
Anonymous - 2009-06-07, 16:46
Witam.
Na forum zarejestrowałem się kilka dni temu i póki co intensywnie chłonę wiedzę. O hodowli roślinek szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia, ale miniaturowe drzewka mnie urzekły, zobaczymy na ile starczy mi zapału i cierpliwości.
Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem 3 ficusów benjamina bodajże wandii. Ambitny plan zakłada połączenie ich w 1 drzewko. Jeśli przeżyją aklimatyzację to postaram się podzielić fotkami. Na razie jednak nie będę Was dręczył pytaniami, bo w sumie wszystko jest na forum, jedynie wyłuskanie tych informacji jest uciążliwe.
Coś o mnie?
Prowadzę 1 osobową firemkę na prowincji , zajmuję się projektowaniem stron oraz dość szeroko pojętą reklamą w internecie.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości w dążeniu do celu
Anonymous - 2009-06-08, 18:36
Joł
Jestem nowy, zarejestrowałem się przed chwilą, mam nadzieję, że nie pożałuję tej decyzji
Pozdro
Anonymous - 2009-06-09, 08:37
Witam wszystkich!
OD niedawna zaczęłam interesować się Bonsai, póki co się uczę na moich "domowych" beniaminach i kupnej "marchewce", ale ukorzeniam pęd retusy i zacznę od początku kształtować, mam nadzieję prawdziwe bonsai Pozdrawiam!
Anonymous - 2009-06-14, 08:40
Witam wszystkich serdecznie,
dopiero zaczynam przygodę z bonsai, mam Larix-a
Wojtek
|
|
|