To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Początki - Klon Palmowy - początki

Anonymous - 2012-11-09, 17:30

Hahahah nie no bez przesady nie siekierka :D nożyczki :P ale jakoś niefartownie odeszło... sam nie wiem czemu :/ Czym mogę obwinąć żeby sadzonce nic sie nie stało?
MaciekMM - 2012-11-09, 21:46

Nie wiem co lepsze naturalne czy syntetyczne. Jakaś rafia chyba by była dobra jeśli masz.
peper50 - 2012-11-10, 11:18

Wszystko fajnie tylko nikt nie napisał, że nad płytką musi być około 3 cm warstwa mieszanki bo nowe korzenie mają się pojawić właśnie nad nią...
MaciekMM - 2012-11-10, 15:31

peper50 napisał/a:
Wszystko fajnie tylko nikt nie napisał, że nad płytką musi być około 3 cm warstwa mieszanki bo nowe korzenie mają się pojawić właśnie nad nią...

No to raczej oczywiste :-) było napisane w instrukcji do której był link. Sądzę że karpik, miał zamiar zasypać na wiosnę jak będzie przesadzał (2-gi post) w większą donicę. Ale najlepiej niech sam się wypowie bo oczywiście mogę się mylić.

Anonymous - 2012-11-10, 16:19

MaciekMM oczywiście masz rację pewnie że na wiosnę to dopiero taka prowizorka ;) sadzonka została obwiązana.
Anonymous - 2012-11-10, 16:27

Nie chce zabrudzić świeżej rany a poza tym nie wiem jak sadzonka zareaguje na cięcie...