To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Początki - Ficus Natasha

Anonymous - 2010-04-13, 17:36

no właśnie o to chodzi... chce zrobić z niego bonsai, a w naturze jedynymi drzewami które się tak rozgałęziają są jabłonie (przynajmniej takie zauważyłem) szukam natchnienia w naturze... ale jeśli nic nie będzie dało się z tym zrobić to jedna gałąź utnę, dlatego proszę o informacje - czy coś da się z tym zrobić? i czy gałąź którą bym uciął mógłbym gdzieś zaszczepić do tego drzewka?
slowikp - 2010-04-14, 10:24

to troszkę źle szukasz, jest mnogo zdjęć fikusów w naturze ale żaden nie przypomina twojego.
Anonymous - 2010-04-14, 14:30

TEMAT DO USUNIĘCIA!
Anonymous - 2010-05-31, 10:31

Gucias proszę tutaj masz do obejrzenia różne fikusy http://www.bonsaihunk.us/...ndsBonsai1.html
Twoje drzewko jak najbardziej nadaje się na bonsai musisz tylko pomyśleć co byś z niego chciał zrobić. Jak chcesz przesadzać polecam kupić do tak wyrośniętego drzewka akadamę gdyż ona wg mnie najlepiej powie ci kiedy drzewko podlewać. Sam mam 5 drzewek w akadamie i niedługo dojdą następne :D . Co do odciętej gałęzi to jak najbardziej po jej odcięciu możesz włożyć do ziemi i przykryć folią. Powinno się przyjąć i będziesz miał za jakiś czas następne drzewko.