To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - buczek kolek

darkeuphoria - 2008-11-16, 22:41

To tak, żeby Cię pocieszyć i dopisać coś w wątku..
To z której strony będzie teraz front, jeśli zmieni się o 360 stopni? :mrgreen: ;-)

Ronin - 2008-11-16, 22:59

Heh, a to ci dopiero. Wszyscy wiedzą o co chodzi ;-) Olon, Daniel nie odniósł się do moich uwag, ponieważ zarówno przed nimi, jak i po nich dyskutowaliśmy na temat buka na gg. Virta wkleiłem w zasadzie na "prośbę" Daniela, który podobnie jak ja jest już trochę zmęczony czytaniem w kółko o ficusach i stara się pokazać ludziom, że bonsai to nie tylko gatunki egzotyczne i zachęcić do zgłębiania wiedzy i dociekania czemu ktoś podsunął właśnie taką a nie inną propozycję na drzewo. Niestety, ale tematów ciekawych jest mało, a gdy już pojawi się temat do dyskusji to zapada cisza. Być może panuje jakiś strach przed takimi tematami? Fakt, że o kształtowaniu nie można podyskutować, ale chociażby można by się zapytać o historię tego buka, o to kiedy i jak był kopany, w jakiej jest mieszance i jak sobie radzi z tym. Wymiana poglądów, doświadczeń, a tu klops, cisza. Ludziska nie bójcie się :!:
Daniel J. - 2008-11-17, 15:12

Dokladnie jak piszesz jakas cisza panuje jak pokaze sie cos innego niz fikus wiaz czy jeszcze cos z marketu . :-/ dolanczam jeszcze inne fotki moze cos podpowiecie odnosnie mojej przyszlej pracy nad nim . ps, ELU muslalem o 180 stopni dzieki za poprawe :oops:
Bunny - 2010-04-04, 23:11

Cześć.
Jestem niezwykle ciekaw cóż uczyniłeś ze swym bukiem bo początki zapowiadały się wyśmienicie. Mam nadzieje, że żyje i wrzucisz aktualne fotki zanim pokażąsię liście i będzie widać układ gałęzi.

Daniel J. - 2010-04-05, 08:48

buczek zmienil wlascicela jest poza moim zasiegiem ake napewno zyje mam taka nadzieje