To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Początki - Mój Klon rozpoczyna swoja przygode :)

Anonymous - 2008-04-14, 20:53

Heheh dzieki ale zrozumialem jeszcze przed zalozeniem posta.. tylko jak to powiedziec szukalem nadzieii ze moze mozna w domu trzymac.. :) i tyle :) hihihi

Pozatym pamientajcie ze dzieki takim jak WY, tacy jak ja po prau latach staja sie tacy jak wy teraz i pomagaja wtedy takim jak ja teraz :) hiihih

Anonymous - 2008-04-16, 13:17

po pierwsze witam :prosze: dzis mój pierwszy dzien na forum, mam wiele pytan i ogromny zapal do chodowania cudnych bonsai :-)
zmartwilo mnie troche to co przeczytalam bo gdy zakupilam sobie nasiona na Klon Palmowy to zapewniano mnie ze ta roslina spokojnie moze byc trzymana w domu a tu klops :-( :-o jesli faktycznie nie moga byc trzymane w warunkach domowych to moglabym dostac kilka propozycji na gatunki "domowe"?? wdzieczna bede :help:

Anonymous - 2008-04-16, 13:50

HEj nie przejmuj sie ja tez przezyłem zawod ale na zewnatrz tez bedzie ladnie wygladal :) Jesli chodzi o gatunki to proponuje: http://www.przyjacielebonsai.pl/ i po lewej stronie " Hodowla wybranych gatunków" tam znajdziesz kilka przykladowyych gatunkow do domu.. powodzenia :)
pawel18 - 2008-04-16, 16:28

najlatwiejszym gatunkiem bedzie chyba fikus retusa . lepiej wyglada w duzych wielkosciach ze wzgledu na dosc duze liscia porownujac do innych indoorow
Anonymous - 2008-04-17, 07:29

dzieki za odpis i pomoc :* tylko nie wiem co mam teraz zrobic z moimi drzewkami bo nie mam gdzie ich wystawic (mieszkam w bloku) a strasznie szkoda mi ic oddac.
Anonymous - 2008-04-17, 07:54

aaa... i mam jeszcze 1 pyt. dostalam miesiac temu kilkuletnie drzewko (niestety nie mam pojecia co to za drzewko) i przesadzilam je od razu do wiekszej doniczki i troche zredukowalam korzenie oraz galazki... kilka dni po zabiegu moje drzewko stracilo wszystkie listki... nie przemowalam sie tym za bardzo bo po kilku konsultacjach dowiedzialam sie ze to normalne po przesadzeniu. jednak wg mnie cos jest nie tak bo drzewko nie puszcza nowych lisci po tych 4 tygodniach.