To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Początki - Mój nowy, wspaniały wiąz...

Anonymous - 2008-03-28, 21:24

tez mam pytanko.....
ten wiąz ma już ładnie ukształtowany korzeń....czy można jeszcze zmienić jego kształt :?: :?:
sama planuje kupno wiązu i zastanawiam sie czy kupując podobny bede mogła kształtować go sama od poczatku,czy bede musiała zostać przy poczatkowej wersj.... :?:
jestem poczatkujaca wiec prosze o wyrozumiałość....i odpowiedz :-)

Ronin - 2008-03-28, 21:42

Rozumiem, że chodzi Ci o pień, bo o to właśnie pytałaś w innym temacie. Zmiana pnia przy takiej grubości, jeżeli w ogóle będzie możliwa to na bardzo małą skalę i raczej będziesz musiała pozostać przy zastanym kształcie pnia.
Anonymous - 2008-03-28, 23:13

wiesz to ależy jak gruby pień ale przeważnie te drzewka z marketów mają już nadane formu i nie da sie za dużo zrobić
Anonymous - 2008-03-29, 07:14

Sieku, zacznij CZYTAĆ posty na które odpowiadasz!!! Naijasz sobie posty - szkoda ze bez bez sensu.
Anonymous - 2008-03-29, 09:36

no tak chodziło mi o pień :-D
dzieki za odp.......raczej zaczne od figusa benjamina...

Anonymous - 2008-03-30, 22:42

Hej

Ciekawa masz ta swoja historie z drzewkiem:)
Dziekuje za uznanie do mojego,choc to nie moja zasluga ,ja tylko staram sie go utzrmac w stanie jakim byl:)
No troszke sa podobne jesli chodzi o pomysl ksztaltowania.

Wiesz fajnie jak uda Ci sie dac do Twojego meszek. To bardzo fajna sprawa.Jak meszek znika znaczy ze z drzewkiem jest cos nie tak. A jak jest to mozesz byc spokojny.
Poza tym wyglada bardziej naturalnie niz kamyczki i am swoj urok:)

Jak ja swojego przesadzalam to udalo mi sie przeniesc meszek no i na razie sie przyjol:) :jupi:

Pozdrowionka:)