Kształtowanie drzewek - Klon Palmowy
pawel18 - 2008-03-02, 17:13
ja widze to mniej wiecej tak , ale do takich koron pasowalby duzo gdubszy pien , dlatego masz jeszcze sporo czasu na ulozenie korony , zanim pien przybierze na masie . najlepiej by bylo jak by drzewka rosly w szerokich pojemnikach . oto jak ja to widze :
kristofer001 - 2008-03-02, 18:21
a inne zdjecia to takie zeby zrobic od przodu patrzac na wprost i z blizszej odleglosci wybierajac najladniejsza strone drzewka czyli front ale to juz Ty musisz ustalic!
Anonymous - 2008-03-02, 18:34
Nie bój się ciachania, klony bardzo dobrze odbijają ze śpiących pąków, dodatkowo rośliny liściaste budujemy od zera. Czynność tą wykonaj razem z przesadzaniem: rozłóż ładnie korzenie a co niektóre rośliny zakop głębiej.
Jacek Grzelak - 2008-03-02, 20:37
Jak widzę jedynie Patryk kuma czaczę że się tak wyrażę Drzewa liściaste powinno budować sie od tzw. "zera" to znaczy że wybieramy jakiś ciekawy ruch na pniu (wygięcia i zwężenie )a pozostałe wywalamy , i budujemy roślinę od nowa a szczególnie klony palmowe , które pięknie odbijają młodymi i gęstymi odrostami , z nich wybiera sie odpowiednie i skraca , a pozostałe wywala zupełnie i tak w koło Macieju , druty potrzebne są tu jedynie do korekt i młodych gałązek
Anonymous - 2008-03-02, 22:24
nie no pelen profesionalizm dzieki bardzo w weekend biore sie do ciecia po cieciu zrobie fotki i przesle
HIR - 2008-03-02, 23:49
Witam tak wygląda moje 1 ksztaltowanie klona nie chciałem zakładać nowego tematu bo nie ma tu za bardzo co omawiać jeśli naruszyłem jakoś regulami proszę o usuniecie posta.Pzdr
|
|
|