To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Poznajmy się - Witajcie :)

Anonymous - 2008-07-17, 10:24

Witam:) i mam nadzieje na owocną współprace :huh:
Ostrzegam, bede zadawał dużo pytań :hyhy:

Anonymous - 2008-07-18, 16:50

Witam i ja,tydzien temu kupilem pierwsze drzewko(pieprzowiec) i mam nadzieje ze nei ostatnie. Mam nadzieje ze czegos sie dowiem z forum. pozdrawiam
Anonymous - 2008-07-29, 18:20
Temat postu: Witam nieoryginalnie:)
Witam wszystkich,
jestem z Poznania i zaczynam właśnie swoja przygodę z bonsai (nie bez kłopotów od samego początku :-( ) więc zamierzam zamieszczać i zamieszczać:)
Bardzo fajne miejsce na spędzanie wolnego czasu.
pozdrawiam

Anonymous - 2008-08-05, 18:45

Witam! Jak widać jestem tu nowa i to nie tylko na forum, ale i w temacie tworzenia własnych drzewek bonsai. Samą sztuką (bo jak inaczej można to nazwać ;) ) zainteresowałam się już bardzo dawno temu, ale dopiero teraz pomyślałam sobie, że fajnie byłoby mieć taką roślinkę w domu i to jeszcze od początku mieć wpływ na jej wzrost. Będę o wszystko pytać i bardzo proszę się na mnie nie wściekać jeśli będę popełniać błędy :D . Pozdrawiam wszystkich.
Anonymous - 2008-08-05, 18:56

Witam!
Jestem z Gliwic.
Bonsai hodowałem laaata temu będąc małym bajtlem, ale nie rozumiejąc ich potrzeb doprowadziłem dwa drzewka do stanu nieużyteczności całkowitej. Minęło parę lat, więc kupiłem sobie jodełkę żeby ją sobie postawić za oknem i mieć robotę na nudne dni.

Co prawda czeka mnie matura i mam niezliczoną ilość hobby, ale wydaje mi sie że podołam zadaniu. Za 5-6 lat wyjazd do Japoni więc tam będę miał co robić jak nikt nie będę miał z kim rozmawiać po robocie, a i pewnie znajde w Nihon kogoś, kto mnie poduczy Sztuki.

Anonymous - 2008-08-05, 20:37

Witam!
Jestem ze Zgorzelca
Jestem bardzo początkującym bonsaistą.
Moje drzewko dostałem od taty(Ficus Retusa). Ucze się na nim. Jeżeli chodzi o bonsai to moim marzeniem jest z klonu palmowego zrobić bonsai. Niedługo ide wybrać kandydata.

Anonymous - 2008-08-14, 16:22

Witam wszystkich!
Jestem z Kłobucka.
Początkowa bonsaistka? To ja. Oczywiście, od razu wyczytałam dosc dużo o Bonsai, ale tak to jest, że nie wszystko w teorii, a ja sama nie znam nikogo kto mógłby mi pomoc, wiec o to jestem i oczekuje fachowych porad :) Za wszystkie serdecznie dziękuję :)
Pozdrawiam!

darkeuphoria - 2008-08-26, 09:20

Witam,

Co prawda na tą chwilę będę zdecydowanie więcej czytać niż pisać, ale tak czy siak wypadałoby się przywitać :)
Jestem świeżakiem z Warszawy a swoją przygodę zaczynam z fikusikami drobnolistnymi.
Mam nadzieję, że niedługo złapię trochę wiedzy na warsztatach.

Pozdrawiam,
Elis

Anonymous - 2008-08-27, 15:31

Witam wszystkich. Jestem początkujący i moje pierwsze drzewko kupiłem dzisiaj. Jest nim ligustr chiński ;)
Anonymous - 2008-09-03, 11:12

Witam wszystkich :beer: mam na imie Monika i jestem z Krakowa.
Fajnie ze jest takie forum, gdzie mozna pozyskac wiele przydatnych informacji

Tadzik (bo tak ma na imie moje drzewko) mieszka ze mna od tygodnia i mam nadzieje ze go nie zabije

pozdrawiam wszystkich forumowiczow ;)

Anonymous - 2008-09-05, 21:33

To ja też się przedstawie.

Mam na imię Szymon i jestem z Wodzisławia Śl.

Od niedawna interesuje się hodowlą bonsai.

Zakupiłem właśnie sobie nasionka KLONU PALMOWEGO. Mam nadzieje że coś mi wyjdzie bo jestem początkujący. Jak co to jestem otwarty na wszystkie sugestie i porady gdyż nie mam narazie zielonego pojęcia ;-)

Anonymous - 2008-09-07, 15:00

Witajcie,

Mam na imię Marta, jestem z Trzebini (woj. małopolskie), sztuką bonsai interesuję się dopiero od 3 miesięcy, więc chyba nawet trudno powiedzieć, że raczkuję w tym temacie, ale staram się czytać, czytać, czytać i obserwować swoje pierwsze drzewko (Ligustr Chiński) i dbać o nie najlepiej jak potrafię. Teraz czekam na kolejne drzewko (Karmona Drobnolistna).
Muszę Wam powiedzieć, że obcowanie z tym drzewkiem jest wielkim wyzwaniem i ogromną próbą charakteru. ;-) Bardzo przywiązałam się do tego małego drzewka, dlatego mam nadzieję, ze na tym forum znajdę odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań.

Pozdrawiam.

Anonymous - 2008-09-11, 09:24

No to i ja sie przywitam.
Jestem Piotrek :-) mieszkam obecnie w chorzowie.
Posiadam wiąza drobnolistnego od jakis 3 lat i musze przyznac że przywiązałem sie do tego drzewka :-P

Anonymous - 2008-11-13, 00:28

Witam
Mam na imię Ola, mieszkam w Częstochowie, bonsai interesuje się od niedawna. Jeszcze nie mam żadnego drzewka, narazie czytam, czytam, czytam no i oglądam fotki. Na początek planuję zakup fikusika drobnolistnego.

Anonymous - 2008-11-13, 22:00

Witam
Jestem Dawid z Olsztyna bonsai zajmuje się od jakiegoś tygodnia i mam Sageretia (chyba)
:jupi: