Poznajmy się - Witajcie :)
Anonymous - 2008-01-29, 14:22
witam
Mam na imię Piotr i nie jestem uzależniony , bonsai fascynuję się od wielu lat ale od 7 jestem aktywnym hodowcą starającym się udoskonalać swoje skromne drzewka, na forum trafiłem dzięki allegro gdzie zakupiłem doniczkę pod jedno z moich drzewek.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!!!!
EnDiK - 2008-01-29, 19:56
Siemka.
Mam na imię Rafał. Jestem początkującym hodowcą Bonsai ale czuje, że się od tego uzależnie. Pierwszy raz z drzewkami spotkałem się około 3-4 lat temu gdy znalazłem u mojego dziadka na półce książke o Bonsai. Obecnie nie moge się doczekać wiosny i myśle nad formą dla pewnej kosodrzewiny.
Pozdrawiam z Lubelszczyzny!!
Anonymous - 2008-03-07, 12:34
Witam grono fanatyków. Mam na imię Wojtek, urodziłem się i mieszkam w Kielcach. Bonsai interesuje się od ponad 10 lat. Aktualnie zajmuje się drzewkami: moja duma, bejaminek nad którym pracuje już 10 lat, posiadam tez 2 inne benjaminki. 2 więzy drobnolistne (z centrum handlowego, dostałem odznajomych na urodziny), sosna (narazie malutka, mazaledwie ok. 10cm, prace nad nią zaczynałemod ziarenka). Jak zauważyliście jestem stara d..pa, mam 21 lat ;-P. Myśle że poznam sporo osób dzięki temu forum, pomogą mi w różnych problemach związanych z tematyką bonsai. Może też osobiście kiedyś się poznamy na jakimś zlocie jak będzie .
Anonymous - 2008-03-09, 16:15
Alo!!!
Mowia na mnie Pawko mieszkam w Lodzi czasem na Mazurach:)
Od jakiegos czasu chcialem miec bonsai, ale dopiero 2 dni temu (z tego forum) dowiedzialem sie, ze to magiczne drzewko to po prostu "zywoplot" mimo to pojechalem dzisiaj (niedziela) do marketu z ogromna checia nabycia drzewka. Szukalem ficusa retusa co by latwiej bylo na poczatku, ale kupilem Carmone, bo ficusa nie bylo... Trzymajcie kciuki za moja wytrwalosc
Pozdrawiam
Anonymous - 2008-03-12, 19:56
Witam!
Pozwolę sobie wykorzystywać Wasze doświadczenia, czerpać wiedzę i zazdrościć Wam takich rewelacyjnych drzewek:P
Poza tym postaram się być cichutko i nie zakłócać Waszego spokoju( , niektórym życzę odrobinę mniej nerwowości),
Z nadzieją, że zbyt szybko nie zgładzę swego drzewka.. Pozdrawiam:)
Herpestes - 2008-03-21, 17:42
Witam wszystkich bonsai-maniaków :beer: cieszę się że mogę dołączyć do tego grona :drunk:
Anonymous - 2008-04-14, 12:40
Czesc wszystkim forumowiczom ...
Sztuka uprawy drzew w zminiaturyzowanej formie zainteresowalem sie juz wiele lat temu. Moje zainteresowania ograniczyly sie jednak prawie tylko do czytania na ten temat roznych artykulow prasowych oraz nabyciu ksiazki o sztuce Bonsai...
Kiedys kiedys pozyskalem material z zasobow naturalnych(sadzonki wegetujace na skraju rynny,murow itp.) lecz z braku doswiadczenia zniszczyly mi sie...
Na tyle mnie to utwierdzilo w przekonaniu ze ja do niczego sie nie nadaje jesli chodzi o Bonsai , ze zaniechalem dalszych prac poprzestajac na ogladaniu programow i zachwycaniu sie ta sztuka.
Pragne to zmienic i mam nadzieje ze to forum mi pomoze ;0)
POZDRAWIAM WSZYSTKICH - Artur z Sosnowca
Anonymous - 2008-05-16, 19:59
Witam wszystkich!
Mam na imię Kinga. Dwa lata temy dostałam pierwsze drzewko od dziadka, wtedy też sporo eksperymentowałam i bonsai zakończył żywot. Aż do teraz przez moje ręce przewinęło sie sporo małych drzewek, które brałam, z łąki, lasu. Wybierałam te, które się fajnie wyginały, miały sporo gałązek itd. Mój dziadek ma sporo bonsai'ów.
Teraz dostałam Fikusa (chyba) i nie chce go stracić. Toteż zarejestrowałam się na to forum.
Anonymous - 2008-05-18, 09:44
Witam Was
Cóż, jeszcze nie mam drzewka bonsai, ale jest w planach, toteż należy dowiedzieć się jak najwięcej Z tego co zdołałam zauważyć, forum to będzie doskonałym środkiem spełnienia tego postanowienia.
No
Anonymous - 2008-05-18, 20:16
Witam
Mam na imie szymon, jetsem amatorem powiedzmy bonzai. Od trzech lat bawie sie w formowanie jednak często odbiegam od zasad w formowanie i stosuje własne patenty. Mało profesjonalne ale w miare skuteczne. Mam pare drzewek wszystko własnej "konstrukcji". Tyle chwalenia sie:) Pora poszerzyć swoją wiedze na ten temat,a to mijesce jest do tego celu doskonałe.
Serdecznie pozdrawiam
Anonymous - 2008-05-18, 21:34
Mi też wypada się przywitać.
Nazywam się Jarek, z hodowlą mam styczność pierwszy raz i to narzuconą z góry, ale przyjętą z odpowiednią radością i nastawieniem. Pochodzę, uczę się (studiuję? - wchodzę w 1 rok studiów, czyli jestem maturzystą) i mieszkam w pięknym Wrocławiu.
Pozdrawiam, Jarek.
Anonymous - 2008-05-26, 13:13
Witam
Mam na imię Agnieszka. Bonsai interesuję się od niedawna, ale już posiadam kilka okazów, które mam nadzieję będą w przyszłości ciekawymi bonsai.
Mam nadzieję, że macie cierpliwość bo mam zamiar trochę Was pomęczyć pytaniami.
Wyszukiwarka oczywiście została wykorzystana na samym początku
Anonymous - 2008-06-18, 12:10
Cześć!! Nazywam się Bartek jestem początkującym bonzaistą, dopiero zaczynam się z tą sztuka zapoznawać. Będę wićc wdzięczny za wszelka pomoc udzielana przez bardziej już doświadczonych użytkowników tego forum, czego już zresztą doświadczyłem i jestem bardzo wdzięczny tym którzy mi już pomogli!!
Anonymous - 2008-06-18, 22:22
No więc tak.
Mam na imię Witek mam 17 lat i mieszkam w Gdańsku. Sztuką bonsai zaraziła mnie kumpela która swoje drzewko ma od grudnia. Postanowiłem też sprawić sobie trochę zieleni w pokoju po tym jak pokaźna kolekcja kaktusów padła. Wybór padł na bonsai. Pierwsze drzewko zakupiłem w... marcu i tak się zaczęło Obecnie posiadam karmonę drobnolistną, ale cały czas korci mnie żeby kupić jej kogoś do towarzystwa.
Jak będę trochę więcej wiedział co i jak to zacznę pomagać innym forumowiczom. Póki co częściej sam potrzebuję pomocy.
Pozdrawiam
Anonymous - 2008-07-05, 22:05
witam! od kilku dni posiadam wlasne drzewko bonsai i mam nadzieje ze otrzymam troche wsparcia i pomocy w czas moich upadkow od bardziej doswiadczonych forumowiczow pozdrawiam
|
|
|