To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Poznajmy się - Co nieco o sobie...

agus800 - 2008-04-24, 09:49

Witam Wszystkich
Agniecha lat 27(2008)
Bartoszyce/ warminsko-mazurskie
Sztuką bonsai interesuje sie od 3 lat i od tamtej pory tez hoduje drzewka. Drzewka mam glownie ze szkolek..nieliczne z lasu :roll: Nie mam niestety zadnego drzewka bonsai bo w tej okolicy o to ciezko a i godne uwagi drzewka maja swoja cene. Moim celem jest nabrac pewnosci siebie w tej sztuce zeby moc patrzec na drzewka jak profesjonalisci i wychodowac cudne bonsai z ktorego bede mogla byc dumna. Poki co oblozona jestem ksiazkami o botanice
Pozdrawiam

Anonymous - 2008-05-18, 10:06

Imię me to Aleksandra.
Lat mam zaledwie 14, ale proszę, nie lekceważcie mnie. Wiek może i jest rzeczą ważną, ale nie najważniejszą. Zapewniam, że potrafię czytać ze zrozumieniem :oops:
Mieszkam w okolicach pięknej miejscowości, sławnej z pierników i najsłynniejszego radia w Polsce. W skrócie - Torunia ;)
Bonsai zainteresowałam się już dość dawno temu, dzięki cioci, której drzewko jest naprawdę niesamowite :>
Cele? Chcę być dumna z tego, że mam tyle cierpliwości, aby wyhodować drzewko.

Iuv.

Anonymous - 2008-05-21, 09:37

1. Łukasz
2. 22
3. Bielsko-Biała
4. Sztuką bonsai interesuje sie od jakichs 5ciu lat, naleze do Polskiej Asocjacji Bonsai (http://www.bonsai.pl/) we Wrocławiu jak i uczestnicze w kursach organizowanych przez Ibuki (http://www.ogrodyjaponskie.com.pl/) w Janowicach kolo Bielska.
5. Cele? hmm, trudne pytanie, cieszy mnie praca z natura, jej obserwacja... to chyba wystarcza:)

Anonymous - 2008-05-21, 15:00

Witam wszystkich serdecznie

Imie moje tak jak w nicku -Elwira
Lat mam 27 (w listopadzie dopiero :-) )
Pochodze z Kłodzka woj.dolnoslaskie ale teraz z mezem,synkiem i sunia mieszkamy w Austrii
Sztuka Bonsai w sumie zawsze mnie intrygowala ale mialam obawy jakies dopoki maz nie uszczesliwil mnie przypadkowo kupujac drzewka.
Cele.....Chcialabym miec piekny ogrod chinski ukojenie dla oka,ciala i duszy

Anonymous - 2008-06-07, 20:38

Witam wszystich. Mam na imie Pawel. Mam 18 lat i mieszkam w Rzymie, ale na wakacje jestem w Polsce, gdzie mieszkam w Bialymstoku.
Dopiero od wczoraj jestem posiadaczem drzewka (Granatowiec), choc o bonsai slyszalem wczesniej i zawsze podziwialem ludzi, ktorzy potrafili je chodowac i upiekniac do takiego stopia, ze samemu sie zakochamy w owej szlachetnej sztuce.
Jednak to co sklonilo mnie do zakupu bonsai to... alergia mojej mamy xD
Jestem osoba z natury opiekuncza i jak kazda osoba tego typu mamy cos co ja nazywam "potrzeba dania opieki". Nie moge jednak opiekowac sie zwierzetami (uwielbiam psy) wlasnie przez alergie matki. Pomyslalem, ze praktycznie jedyna rzecza jaka moge sie zajac sa rosliny. I wlasnie w tym momencje widzialem, ze bedzie to bonsai. Zwlaszcze, ze jesli odpowiednio wlozymy w to serce to osiagnac mozna naprawde wspaniale rezultaty.
Cele? Zadne tam wygorowane. Chce miec piekne drzewko, ktore nie bedzie tylko ozdoba, ale symbolem pracy ktora w nie wlozylem.
Witam wszystkich raz jeszcze :)

Anonymous - 2008-06-08, 18:37

1. Ania
2. 24 (2008)
3. Sosnowiec
4. Bonsai pojawiło się w moim życiu 3 lata temu: pierwsza książka, pierwsze drzewko i pierwsze... niepowodzenia (na wakacyjnego opiekuna nie każdy się nadaje hehe). Wiele się jeszcze muszę nauczyć... i tu liczę na was forumowicze :-)
5. Celi i marzeń mam wiele :lol: oczywiście podstawowy cel to własnoręczne wyhodowanie pięknego bonsai. Ten cel realizowałabym najchętniej mieszkając w drewnianej chałupce w Bieszczadach wsród kukułek plamistych... ale to już inna bajka :roll:

Anonymous - 2008-07-05, 22:01

witam wszystkich serdecznie :-)
1. mam na imie Emilian
2. mam 16 lat (2008r.)
3. pochodze z malej wsi miedzy Wieluniem a Wieruszowem w wojewodztwie Lodzkim
4. bonsai zaczelem sie interesowac po obejrzeniu kilku lat temu filmu w ktorym pewnien stary japonczyk/chinczyk wyleczyl skradzione drzewko bonsai
5. moim celem jest wychodowanie klonu palmowego ktorego niestety nie posiadam :cry: (ale moze zakupie w najblizszym czasie :-) ), oraz zalozenie kolekcji drzewek bonsai!

to na tyle o sobie, zycze wszystkim sukcesow w tym hobby, oraz wymarzonych drzewek :-D pozdrawiam :!:

Anonymous - 2008-07-14, 15:58

No więc ja też sie przedstawię
Mam na imię Gosia
lat 25
mieszkam w Bydgoszczy
Bonsai interesuję się od baardzo niedawna. Mimo, że zawsze bardzo mi się takie drzewka podobały, to nigdy nie zagłębiałam się w ich hodowlę.
Jestem dumną posiadaczką pierwszego mojego "bonsaika", którego dostałam od chłopaka na urodzinki. Jest prześliczne i mam nadzieję, że będzie ze mną wiele lat :)

Herpestes - 2008-07-22, 20:33

Leszek
zamieszkały w Stare Juchy woj.Warmińsko-Mazurskie
lat 29
bonsai interesuję się od ok.6 lat.Wcześniej i nadal interesuję się pezyrodą ożywioną i nieożywioną,astronomią,sportem,samolotami itp.Na serio bonsai zajmuję się od 4 lat,gdzie większość są to yamadori wykopane z okolicy(9 drzewek i drugie tyle czeka na odpowiednią porę).W domu mam fikusy:benjamin i retusa.Moim marzeniem jest zainteresować mego syna astronomią jak i przepiękną sztuką jaką jest bonsai.

Pozdrawiam z Mazur-Herpestes

Anonymous - 2008-08-06, 17:19

mam na imię Maciek
lat 13
mieszkam w Choczni koło Wadowic chba wiecie gdzie sa :-P
bonsai interesuje sie od niedawna a to poprostu wyszło z przypadku bo dostałem drzewko na urodziny było niezadbane no i zacząłem szukac po necie jak się nim zajmować no i trafiłem na te stronke i teraz dbam o nie bo juz wiem jak :-)

Anonymous - 2008-08-14, 16:43

Imię: Ania
Miejscowosc: Częstochowa
Bonsai: interesuje się od niedawna. A dwa dni temu zakupiłam sobie drzewko :)
Cel: Byc dumna z wyhodowania pięknego i zdrowego Bonsai :mrgreen: I wiele wiele innych ^^

Anonymous - 2008-08-25, 16:44

Witam wszystkich
Jestem Ala
28 latek
Obecnie mieszkanka Warszawy
Bonsai (drzewko) pojawiło się w moim życiu 48 godzin temu
Cel, nauczyć się pielęgnować tą piękną roślinkę. Mam nadzieje że informacji na tym forum , a także porady doświadczonych w tym temacie specjalistów pomogą mi w tym

Anonymous - 2008-08-27, 15:35

To teraz ja
1. Nazywam się Rafał Postek
2. Mam 14lat
3. Białystok Podlaskie
4. Sztuka bonsai pojawiła się u mnie rok temu gdy zobaczyłem to w internecie
5. Moim celem jest wyhodować piękne i zdrowe drzewko ;)

Anonymous - 2008-09-19, 19:39

Nowy wiec pisze :P

Nazywam sie Jakub
Mam (prawie) 21 lat (06/10/1987 wiec niebawem 21 :P )
Mieszkam w Częstochowie

Co do okreslenia pojawienia sie u mnie bonsai bedzie problem gdyz mozna to roznie interpretowac. Bonsai interesuje sie od roku z tym ze bylo to raczej zainteresowanie wizualne. Od okolo dwoch miesiecy jest to juz prawdziwe zainteresowanie (zdobywanie wiedzy i tajnikow bonsai)

Celem jest wychodowanie wlasnego drzewka, zdrowego, pobudzajacego wyobraznie i zmuszajacego do refleksji nad ta jakze trudna sztuka. Cel o tyle trudny poniewaz nie zaczolem od gotowego tylko od zwyklej rosliny takiej okolo 35 cm i sam mam zamiar przeksztalcic ja w niepowtarzalne bonsai. Dodan ze rosline zakupilem dopiero dzisiaj (data postu wyzej :) ) gdyz wczesniej gromadzilem wiedze.

To tak po krotce o mnie.

Anonymous - 2008-09-19, 20:07

Witajcie,

Mam na imię Marta

Mam 25 lat (2008)

Mieszkam w Trzebini, woj. małopolskie

Bonsai interesuję się dopiero od 4 miesięcy, ale muszę powiedzieć, że bardzo mnie to wciągnęło. Jest to wspaniałe hobby, umilacz czasu i odstresowywacz.

Moim celem na dzień dzisiejszy jest utrzymać w dobrej kondycji dwa moje drzewka. Chciałabym poznać osoby, które również mają takiego bzika, bo dzięki temu na pewno łatwiej przebrnąć przez pewne problemy, które pojawiają się podczas hodowli drzewek. Domyślam się, że w pewnym momencie pojawi się większy apetyt na sztukę bonsai i kiedy nadarzy się sposobność pojadę na jakieś warsztaty.

Pozdrawiam. :-)