To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Początki - Czy ja go dobrze prowadzę?

ted.try - 2014-07-27, 20:31
Temat postu: Czy ja go dobrze prowadzę?
W posiadaniu od 2 lat. Przezimował 2razy. Raz na balkonie, a po przeprowadzce do domu siedział całą zimę w nieogrzewanym poddaszu. Ściąłem wiele... Długo nie było przyrostów, ale w końcu puścił....:). Czy to ma jakikolwiek styl? Mi się podoba:)))))

Proszę o opinie...

ted.try - 2014-07-27, 20:36

Z pędzla przeszedłem na dwie główne gałęzie(gałązki). Jest niewysoki i nawet nie centymetrowy w gałązkach. Czy to ma jakiś styl? :) :wow:
Pit-B - 2014-07-27, 23:16

Najważniejsze że Tobie się podoba. Tak ma Twój styl :-)
Anonymous - 2014-07-27, 23:35

zgadzam się z przedmówcą ;] najważniejsze by Tobie się podobał ;]
wrzuć więcej zdjęć, trudno coś powiedzieć na podstawie tej foty.

osobiście mam wątpliwości co do tych "dwóch głównych gałązek", bo chodzi Ci i te pionowe jeśli dobrze rozumiem? Jest taki styl bonsai: SOKAN (dwupienny), ale dwa pnie muszą wychodzić z samego dołu (gruntu), a nie, jak w Twoim przypadku na kilkunastu centymetrach ;]

Z plusów to widzę, że całkiem gęsto puszcza Ci nowe przyrosty. Na moim klonie międzywęźla mają chyba z łokieć długości ;p

aaaa... no i wytłumacz mi jakie zadaniem ma ten kolorowy drut na "głównym pniu", skoro ten pień jest prosty jak drut? (;p) prostujesz go?