Kształtowanie drzewek - burger
wog - 2013-05-24, 12:24 Temat postu: burger stał w kącie kup czasu
nandu - 2013-05-24, 19:25
Fajny. Bardzo mi się te klony podobają ale jak to jest z ich zimowaniem? Są wytrzymałe na nasze zimy?
wog - 2013-05-24, 19:43
niestety+5 to optymalna temp zimą
qwert - 2013-05-24, 20:36
burger? znaczy klon burgera?
U mnie w tym roku zimował na dworze bez okrycia.
W sumie nawet nie wiedziałem, że on nieodporny na mrozy
wog - 2013-05-24, 20:49
pokaż fote
qwert - 2013-05-26, 21:19
klon jak klon, mała 1 roczna siewka ,więc nie ma co pokazywać.
Ale jestem pewny, że to klon burgera, oto fotka liści:
fiedler1 - 2013-05-27, 18:35
No i masz racje a tak na marginesie to przeczytalem kiedys, ze KLONY powinno sie kształtować poprzec tylko ciecie ... ile w tym prawdy dlaczego przez ciecie a nie drutowanie ? rany po drucie na klonie zostaja do konca jego zycia i sa mocno widoczne ? hmmm a moze cos innego za tym sie kryje pytam madrzejszych bardziej doswiadczonych np. Wog'a
wog - 2013-05-27, 19:11
no burger jeszcze nier slyszalem zeby komus nasza zime wytrzymal na zewnatrz bez zabezpieczenia , pierwsze slysze ze tylko ciecie to chyba jak zwykle wymysl europejskich poetow piszacych o bonsai a nigdy nie ulozyli krzaka
qwert - 2013-05-27, 22:58
Wytrzymał być może temu, że ta zima była bardzo ciepła, raz chyba u mnie było tylko -18, wiadomo pod śniegiem o wiele cieplej.
Z własnej niewiedzy przetestowałem jego mrozoodporność do -15 .
Posadzę jednego do gruntu, zobaczy się jaki mróz zniesie(lub nie ) tej zimy.
|
|
|