To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - wiaz(marketsai)

wog - 2013-02-20, 18:54
Temat postu: wiaz(marketsai)
Witam. jakiś czas temu dostałem taki wiąz, który stał zapomniany, po przesadzeniu też na jakiś czas o nim zapomniałem, a mam nadzieję , ze za 40 dni będzie miał już odcięte gałązki które służyły do doszczepienia tego co mi brakowało na pniu:-)
TigerStyle - 2013-02-20, 19:29

Niezły materiał. Wog ty naprawdę masz fajne okazy. Czy cała prezentacja jest twoja?
wog - 2013-02-20, 19:54

z tymi okazali to szaleństw nie ma, tak całość jest moja:-)
TigerStyle - 2013-02-21, 07:46

Wiesz Wog, czy jest szaleństwo czy nie to już bardzo subiektywna sprawa. Według mnie masz świetne okazy. Uważam, że wiele z nich potrzebuje czasu, ale chyba zgodzisz się, że przy bonsai bez czasu się nie obejdzie :-) . Ja patrze na to z perspektywy 'co będzie za 10 lat' i według mnie w twoim przypadku może być naprawdę ciekawie.

Pozdrawiam

peper50 - 2013-02-21, 10:39

Z tą najniższą szczepioną gałązką zaczyna się dziać :P . Jak zobaczyłem zdjęcie z początków to pomyślałem - "Co jest?!". Dałeś roślinie drugie życie i z pewnością będzie tym lepszym :) .

Mnie się podoba. Szczepienie też widać polubiłeś :D . Zastanawiam się tylko skąd wziąłeś tą miskę :roll: :roll:

Pozdrawiam.

wog - 2013-02-21, 12:28

miska jakaś japońska zakupiona w Akademii Bonsai p. Pietraszko