Sprawy forum "Przyjaciół Bonsai" - Posty
Anonymous - 2006-10-17, 17:19 Temat postu: Posty Panowie, proponował bym ,aby usunąć licznik postów. Dlaczego? Dlatego ze taki niunio jak Adas pisze ,ze chce Cinka przescignac w postach żenujące... ciekawe jakby licznika nie bylo , to ile osob by zostalo?
Anonymous - 2006-10-17, 18:01
Według mnie to bardzo zły pomysł z usunięciem, bo jeśli ktoś mi odpowiada na moje pytanie to mogę łatwo określić czy zna się na temacie czy nie właśnie po ilości postów i prędzej zastosuje się do rad kogoś kto ma 100 niż 5 postów
Anonymous - 2006-10-17, 18:05
Ja myśle że razem za Kamcia forum nie pójdziemy - bo gdybyśmy chcieli aby fora były jednakowe to byśmy nie robili nowego
Co do postów nie ukrywam że Michał ma troche racji ... Chociaż nie znaczy że osoby typu Ja czy Olon nie potrafią pisać głupot (żartów) w luźnych tematach. Bo jeżeli trzeba fachowo odpowiedzieć i na temat to tak właśnie się staramy.
Anonymous - 2006-10-17, 18:19
no tak ,ale wlasnie taki Adas ,ktory dązy do tego aby miec jak najwiecej postow, to za miesiac bedzie mial ponad 100 i czy bedziesz przekonany ze ma rację?
White ja nie dąze aby to forum bylo takie jak kamcio...
Anonymous - 2006-10-17, 18:47
Tak się składa, że miałem okazję administrować forum oparte na PHPBB 2 i przy usuwaniu posta takiego nabijacza można zaznaczyć "Post nie wnoszący nic do tematu" i konsekwentnie wszystkie takie posty usuwać albo dawać ostrzeżenia. Dostanie "trójkę" to przez tydzień czy dwa nie będzie pisał to może się czegoś nauczy, jeżeli nie, to ban permanentny
pozdrawiam
Olon - 2006-10-17, 19:08
Jeśłi Adas lub ktoś inny pisze takie rzeczy o których tu wspominacie, to niech wie, że będzie teraz u mnie i reszty grupy MOD TEAM pod zwiększoną obserwacją. Osoby, które wykazują podobne tendencje można łatwo rozpoznać po treści postów więc licznik może być im w takich sytuacjach drastycznie przyhamowany, a sami autorzy skutecznie zniechęceni. Sam zastanowiłem sie chwilkę jak zobaczyłem tę zmianę u Kamcia, jednak po głębszym namyśle stwierdzam, że jednak więcej z tej opcji pożytku niż prblemów, więc byłbym jednak za pozostawieniem licznika postów. Mam tez nadzieję, że nikt nie skojarzy mojej opinii z faktem, że przypadkowo zajmuję pierwsze miejsce na liscie ilości napisanych postów. To czysty przypadek .
szef - 2006-10-17, 20:03
Gohans, jak laik napisze 100 postów w ciagu tygodnia to będą one z pewnościa bezwartościowe, a co za tym idzie zostana uzuniete i nie nabijaą licznika. Tak więc Twoja czarna wizja chyba jest nierealna.
Anonymous - 2006-10-17, 20:06
co cóz... chcialem dobrze
Anonymous - 2006-10-17, 20:20
Ta na początek ja sobie ponabijam i zaproponuję zbanowanie Gohansa
A tak poważnie to czytając posty widać jak ktoś pisze z sensem czy tylko pod licznik. Wydaje mi się że sprawa jest prosta - usuwanie beznadziei.
Anonymous - 2006-10-18, 13:12
emcebob napisał/a: | Według mnie to bardzo zły pomysł z usunięciem, bo jeśli ktoś mi odpowiada na moje pytanie to mogę łatwo określić czy zna się na temacie czy nie właśnie po ilości postów i prędzej zastosuje się do rad kogoś kto ma 100 niż 5 postów |
I tu jesteś w głębokim błędzie bo na każdym form jest częśc takich urytkowników, którzy udzielają tylko konkretnych i żetelnych odpowiedzi, i właśnie ze względu na to wcale nie mają dużo nabitych postów, bo nie piszą, kiedy nie jest to koniceczne i jest też grupa takich co piszą non stop ale często albo bez sensu albo powielają czjeś opinie itp itd...
Oczywiście nie jest to jakaś sztywna regóła:P ale ja pewnością nie zgodzę się z tym, że jeżeli ktoś ma mnustwo postów to zaraz oznacza, że jego opinia jest warościowasza od kogoś kto ma kilkanaście .... ...
|
|
|