Kształtowanie drzewek - 2 modrzewie
adamentium - 2012-04-24, 05:35 Temat postu: 2 modrzewie Ostatnio stałem sie posiadaczem 2 modrzewi, chyba troche mnie poniosło jeśli chodzi o formę. Na żywo robią lepsze wrażenie moim zdaniem... jakieś rady? sugestie? pozdrawiam
adamentium - 2012-04-24, 14:44
Nikt nie ma nic to powiedzenia?? az tak źle??;p
ItalianCopper - 2012-04-24, 18:47
Hm... Widziałeś lub wyobrażasz sobie takiego modrzewia rosnącego w naturze?
Ja polecam na początek poszperać w necie za zdjęciami bonsai z modrzewi, zdjęć modrzewi z natury i czerpać inspirację, a nie lecieć na żywioł
armin - 2012-04-25, 07:48
ItalianCopper napisał/a: | Hm... Widziałeś lub wyobrażasz sobie takiego modrzewia rosnącego w naturze? |
Być może miało to być mitate sosny (chociaż nie podejrzewam). Co do drzewek - pierwsze ciekawsze, ale z "esami" zdecydowanie przesadziłeś (w obu przypadkach). Jeśli chodzi o drutowanie, to nie ten czas. Druty założone są za ciasno i za chwilę zaczną wrastać. Oszpeci Ci to drzewa na długi czas. Moja rada - zdejmij druty, "podpędź" rośliny, a na jesień podejmiesz decyzję co do formy. Możesz mi wierzyć, że cierpliwość popłaca.
fiedler1 - 2012-04-27, 15:35
Zakup sobie sosne i mozesz robic takie wygibasy )) u modrzewi wyglada to delikatnie ujmujac malo naturalnie ...
|
|
|