Co to za gatunek? - PODCINANIE GAŁĄZEK
Anonymous - 2011-01-18, 22:26 Temat postu: PODCINANIE GAŁĄZEK witam mam pytanie nie wiem co robic,mam drzewko bonsai ale nie wiem do konca czy to bonsai..tak wyglada ma gruby duzy korzen i ogolnie jest duze a jego liscie wygladaja lak liscie fikusa ! nie wiem czy to bonsai ale jest bardzo fajne, chodzi mi o to ze ma bardzo duzo gałązek i lisci i one nie maja juz jak rosnac tzn. listki i gałazki nachodza na siebie,niewiem czy mam je obciac czy co ? prosze o pomoc
TigerStyle - 2011-01-19, 18:20
Dodaj fotkę.
Anonymous - 2011-01-19, 20:14
chodzi o to ze z tych grubszych gałazek wyrastaja mniejsze i sa tak ciezkie ze uginaja sie juz..a w srodku dzrzewka jest tak gesto ze nachodza na siebie te listki i gałazki..słyszałem o takich drucikach dzieki ktorym mozna ukierunkowac gałazki ale nie wydaje mi sie to dobrym pomysłem..
mateusz08 - 2011-01-19, 20:17
ciekawa marchewa, zostaw ją niech rośnie, aż tak dużo listków niema
a na drutowanie jeszcze nie czas, gałązki są za małe
TigerStyle - 2011-01-19, 21:56
Zgadzam się z Mateuszem, daj podrosnąć jeszcze. Ale czekaj to są zdjęcia z 2006 roku?! Daj aktualne.
Anonymous - 2011-01-19, 22:20
nie to sa aktualne zdjecia robiłem dzisiaj tylko data jest zła..chodzi o to ze dostałem to drzewo a zupełnie sie nie znam na tym ale podoba mi sie i chce zeby rosło tylko te gałazki robia sie juz na maxa wysokie i na boki sie rozrastaja ze az sie uginaja pod tym ciezarem tych listkow,ja nawet nie wiem jak czesto to podlewac wogule podlewam na podstawke nie wiem czy to dobrze..
mateusz08 - 2011-01-20, 07:23
możesz spokojnie podlewać ziemię ale sprawdź czy w doniczce są otwory drenażowe fikusy lubią wilgotne podłoże, podlewaj dopiero gdy ziemia wyschnie
Anonymous - 2011-01-20, 22:07
spoko,dziekuje za porade
|
|
|