Początki - Co z tymi gałązkami i co to za muszki?
Anonymous - 2010-06-30, 12:17 Temat postu: Co z tymi gałązkami i co to za muszki? Witam, mam drzewko już od miesiąca i zaczęło wypuszczać nowe, długie i duże gałązki. Co mam z nimi zrobić-przycinać, jak uformować?zobaczcie zdjęcia i doradźcie. I mam drugi problem-obok drzewka leży co jakiś czas kilka muszek które nie ruszają się bo chyba nie żyją. czy są to jakieś muszki z drzewka czy po prostu naleciały po otwarciu okna tylko czemu nie żyją?pomóżcie proszę
Anonymous - 2010-06-30, 16:04
Ta muszka to chyba przypikowała w biurko
slowikp - 2010-07-01, 05:40
Możesz obciąc, a możesz zostawić zależy od ciebie
Anonymous - 2010-07-01, 07:04 Temat postu: Re: Co z tymi gałązkami i co to za muszki?
switek3 napisał/a: | Witam, mam drzewko już od miesiąca i zaczęło wypuszczać nowe, długie i duże gałązki. Co mam z nimi zrobić-przycinać, jak uformować?zobaczcie zdjęcia i doradźcie. I mam drugi problem-obok drzewka leży co jakiś czas kilka muszek które nie ruszają się bo chyba nie żyją. czy są to jakieś muszki z drzewka czy po prostu naleciały po otwarciu okna tylko czemu nie żyją?pomóżcie proszę |
co do tych muszek zobacz czy po podlaniu na powieszchni nie wija sie malutkie robaczki(larwy) musisz sprawdzic dokladnie bo sa malutkie, jesli nie ma to muszki sa przypadkowe;]
te odrosty przycinasz zostawiajac 2-3 listki w ten sposob zageścisz koronę lecz jeszcze kwestia jaki kształt chesz osiągnac, bo te ktore tobie beda potrzebne mozesz zostawic i czekac az zdrewnieją
|
|
|