Początki - buk, grab yamadori i klon palmowy
Anonymous - 2010-04-28, 22:35 Temat postu: buk, grab yamadori i klon palmowy Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum. Od kiedy zacząłem przygodę z bonsai widzicie. Pozyskałem tej wiosny graba i buka yamadori oraz klona palmowego ze szkółki. Oczekuję podpowiedzi i krytyki....
SirDejw - 2010-04-29, 07:56
Uzupełnij profil o imię i nazwisko
Poza tym opisz jak dokładnie postępowałeś przy pozyskiwaniu, no i koniecznie wrzuć czytelne zdjęcia. Bo na razie nie ma czego krytykować
rastaman - 2010-04-29, 13:24
witaj a możesz powiedzieć gdzie zdobyłeś graba bo też chce zakupić lecz nie bardzo mam gdzie bo w Katowicach i okolicy nie ma
dragonww - 2010-04-29, 23:44
Podejrzewam że w okolicy Katowic jest wiele szkółek grodniczych gdzie można zakupić graby. Ostatnio nawet się w radiu reklamowała firma z jednej z dzielnic Katowic. Niestety nie pamiętam z jakiej. Jak usłysze jeszcze raz to dam znać.
rastaman - 2010-04-30, 09:20
właściewie to byłem już w kilku ogrodniczych ale nie mają a nawet w kilku nie mieli pojęcia o co mi chodzi raczej nastawieni sa na owocowe drzewka ale dzieki za odpowedz
Anonymous - 2010-04-30, 23:09
Skoro piszę, że grab i buk są yamadori to ich nie szukałem w Katowicach
Anonymous - 2010-04-30, 23:21
Wydaje mi się, że bardziej powinieneś szukać w szkółkach leśnych a nie ogrodniczych.
MOD: Proszę edytować posty a nie pisać jeden pod drugim.
dragonww - 2010-05-02, 10:21
Jeśi masz możliwość - to polecam ibuki koło bielska. Duży wybór klonów palmowych ( nietety drogie). Przy okzaji warto wpaść do kilku szkółek w okolicy rewelacyjne ogrody japońskie.
|
|
|