Lecznica - Co jest nie tak?
Anonymous - 2010-01-04, 20:25 Temat postu: Co jest nie tak? Witam .
Niedawno założyłam jeden temat z zapytaniem o gatunek drzewka i w odpowiedzi dostałam także informację, że to już raczej 'było' drzewko (?).
Dlaczego?
Co z nim nie ta tak?
Znaczy się, ja widzę, że poodpadały listeczki, ale wydaje mi się z tego co czytałam, że może to być związane z aklimatyzacją.. dobrze myślę?
Dostałam go na Święta i dopiero uczę się tejże sztuki hodowania drzewek, a więc jednocześnie proszę o odpowiedź, bo nie będe ukrywać, że martwię się o moje drzewko .
PS. Dodam, że tych zielonych kamyczków już nie ma.
Pozdrawiam!
t4ras - 2010-01-04, 21:14
Witamy..;] a wiec, drzewko umieść gdzieś przy oknie gdzie bedzie miało dostęp do światła słoneczego, utrata liści pewnie jest związana z aklimatyzacją więc narazie obserwuj jak sie bedzie zachowywało drzewko, a i tylko narazie nie nawóź, podlewanie i spryskiwanie mu wystarczą...;)
secio - 2010-01-04, 21:22
Witam... pisałem post lecz nie wiem jakim cudem się on sam usuną. No nieważne przejdźmy do drzewka. Drzewko powinno być zimowane. Staraj się mu obniżać stopniowo temperatury, aż wkońcu będziesz mógł go wynieść do np. piwnicy. (drzewko musi zrzucić liście np tak jak dąb).
Nie wiem czy widzicie mój post wcześniejszy prawdopodobnie się usunął bo ja go teraz nie widzę wiec piszę jeszcze raz.
arek_wie - 2010-01-04, 22:01
dąb akurat nie jest najlepszym przykładem, bo podobnie jak buk potrafi zachować liście aż do wiosny!!!
Anonymous - 2010-01-05, 11:43
delete
|
|
|