Kształtowanie drzewek - Klon palmowy
Anonymous - 2009-09-27, 11:23 Temat postu: Klon palmowy Siema.
mam pytanie kupiłem wczoraj w sklepie klona palmowego jaki kształt z niego można byłoi zrobić????
SirDejw - 2009-09-27, 11:37
Moim zdaniem jeszcze za wcześnie na kształtowanie. Zadbaj o niego niech nabierze masy.
Powodzenia
Anonymous - 2009-09-27, 11:45
wiem ze za wczesnie ale jaki kształt dla niego muk by być???
SirDejw - 2009-09-27, 11:59
Ja bym narazie nic nie robił. Po jakimś czasie kiedy pień nabierze masy skróciłbym drzewko do wysokości nieco nad te gałązkę rosnącą poziomo a następnie budował kolejne piętro wraz z koroną.
Jeśłi nie miałeś do czynienia z klonami palmowymi to poczytaj o nich bo różnia sie nieco od innych drzew, przede wszystkim potrzebują osłony przed słońcem. Zasada jest taka: im bardziej czerwone liście tym ciemniejsze stanowisko.
Polecam stronkę: http://www.klony.info/
SirDejw - 2009-09-27, 12:03
Poza tym, jak dla mnie ładne nebari można z tego zrobić
MOD: Proszę edytować posty a nie pisać jeden pod drugim
Anonymous - 2009-09-27, 12:07
a pozatym kształt jaki wogule pasuje na klon palowy bo np na buk to sam samotny a jaki kaształt na ten klon?
Anonymous - 2009-09-27, 12:38
zorbić tak zeby obciąć pień gdzi jest ta linia czerwona a z tej durzej gałoązki zrobić 2 piętro???
sory za tak duzo pisania wiadomosci na raz
MOD: Więc proponuję używać opcji EDYTUJ następnym razem
SirDejw - 2009-09-27, 12:56
Nie masz pień główny i konary. Tak ogólnie można opisać elementy drzewka. Z tej gałązki rosnacej poziomo projektujesz konar a pień możesz skrócić nieco wyżej niż ta kreska i czekać ąz wypuści kolejne gałązki. Z nowych gałązek tworzysz konary wg uznania i dalszą
część pnia który ma wieńczyć korona.
Tylko nie rób tego teraz, jesienią.
Poczytaj co nie co. Na forum jest mnóstwo zdjęć i opisów.
Anonymous - 2009-09-27, 13:02
a podaj jakiś obrazek który kształt wybrac na niego????
|
|
|