To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Początki - Poczatek?

Anonymous - 2009-07-14, 21:13
Temat postu: Poczatek?
Witajcie:)
Co sadzicie na temat tego drzewa na poczatek mojej przygody z bonsai?
http://www.allegro.pl/ite...zon_bonsai.html
Prosilbym jeszcze kogos o napisanie na pw swojego gg abym mógł go dręczyć swoimi pytaniami:P :twisted:

Anonymous - 2009-07-14, 21:29

nie kupuj nasion, długo kiełkują a żeby coś zacząć robić to trzeba z 5 lat czekać
Anonymous - 2009-07-14, 21:39

Czyli proponujesz mi kupic juz szczepke lecz nie wiem gdzie moge owa dostac;< musze jezdzic, do wawy 230km
czyli daleko

Anonymous - 2009-07-14, 22:23

nie poszukaj w centrach ogrodniczych w okolicy, nie musisz zaczynać od klona palmowego on wolno roście i jest to roślina dla trochę bardziej doświadczonych, zacznij od fikusa albo jałowca są łatwiejsze w hodowli i i dość szybko rosną
rastaman - 2009-07-15, 07:35

tak jak kolega wyżej już powiedział broń boże nasionek zwłaszcza na allegro nie wiadomo co tam jest a jeśli nawet właściwe nasionka to i tak na rezultat trzeba wiele czasu a z fikusem np można szybciutko zacząć zabawę co tylko zachęca jeszcze bardziej do poświęcenia się tej sztuce :)
Anonymous - 2009-07-15, 08:26

Ok:)
To jeszcze troche poczytam zeby wiedziec podstawy:) i podjade do wiekszego miasta i popatrze:)
Pozdrawiam

slowikp - 2009-07-15, 11:58

Jest na forum o nasionach poczytaj. Nasiona BONSAI nie istnieją.