Lecznica - Karmona drobnolistna oklapnięte listki
Anonymous - 2009-04-08, 20:35 Temat postu: Karmona drobnolistna oklapnięte listki Witam, jak to ja mam (znowu) problem z dzewkiem bonsai.
Przez około 4 tygodnie hodowli dzewka wszystko było ok. ale po pewnym czasie listki jeden po drugim zaczęły oklapywać. Obecnie wszystkie liście sa oklapnięte (zwisają w dół).
Z góry dziękuje.
Anonymous - 2009-04-16, 08:43
ja też mam ten sam problem,tylko że moje drzewko usycha z mojej winy-zostawiłam je na tydzień w domu bez podlewania... Nie wim czy da rade je jeszcze odratowac . Nie wiem co mam robić??? Podlewam je co 2-3 dni w zależności od tego jaka jest ziemia. Prosze o jakieś rady z góry dziekuje!!! -Sylwia
secio - 2009-04-16, 14:50
Może spróbuj przesadzić to drzewko do specjalnej ziemi.
lukipela - 2009-04-16, 17:27
Mystyk - podaj więcej szczegółów jak się zajmowałeś drzewkiem bo z Twojego posta nic nie można wywnioskować.Ile miało światła?Nawoziłeś je?Jaka temperatura?Dopiero wtedy będzie można Ci pomóc.
Sylwia - jeśli to przesuszenie to nic nie możesz zrobić poza delikatnym nawadnianiem.Utrzymuj ziemię stale wilgotną,ale uważaj żeby nie przelać bo korzenie zgniją.Wydaje mi się że nie jest to przypadek beznadziejny ale potrzeba czasu.
Secio - czy Ty koniecznie chcesz mieć jak najwięcej postów?Określenie "specjalna ziemia" jest bardzo precyzyjne i dużo wyjaśnia.A poza tym jeśli to rada do Sylwii to na przesuszenie przesadzanie nic nie da.A jeśli do Mystyka to jak możesz udzielać rad,skoro nie wiadomo co spowodowało problem?
Anonymous - 2009-04-17, 11:41
LUKIPELA dziękije za odpowiedz
|
|
|