Lecznica - bonsai iglaste
Anonymous - 2009-03-23, 18:59 Temat postu: bonsai iglaste witam .... masz tez bonsaia iglastego ... i chyba sie przesuszył ... igły nagle przestały byc zielone ... sprawdze czy jest zycie w pniu ... spróbuje ratowac ... ma ktos takie drzewko?
szef - 2009-03-23, 21:21
Cytat: | ma ktos takie drzewko? |
Jeśli chodzi o iglaste, to jasne, wielu z nas je ma Ale nikt nie uprawia go w domu... a Ty?
Anonymous - 2009-04-25, 11:01
Iglaste są outdoorami i muszą stać chociaż na balkonie.
Pozdrawiam
Anonymous - 2009-11-17, 17:03 Temat postu: opadaja igły Witam! Niedawno doastałam bonsai iglaste i wszystko było w porzadku az nagle zaczeły mu opadac igły, a te co jeszcze sa mają przywiędniete końce. niestety nie wiem jaki jest to gatunek drzewka ale dodaje zdjecie wiec gdyby ktos miał pojecie co to jest i jaka ziemia byłaby dla niego najlepsza bede wdzieczna.
Anonymous - 2009-11-17, 17:15
jak stoi w domu to radze go wynieść na zewnątrz
Anonymous - 2009-11-17, 19:42
Od Maja stoi wewnątrz i rósł dośc szybko. Poprzycinałam go trochę, zaczał puszczac swieze odrosty a dopiero teraz usycha
Anonymous - 2009-11-17, 19:48
nie znam się na gatunkach, ale iglaste należy trzymać na zewnątrz, wczesniej było ok bo i w okresie letnim temp. w domu i na zewnątrz nie róznią się aż tak bardzo jak teraz, specjalistą nie jestem możliwe, ale tak mi się wydaje
Możliwe, że nawet jakby stał na zewnatrz to by gubił liście na zimę tak jak np. modrzew
|
|
|