Kształtowanie drzewek - Klon Burgera
kristofer001 - 2009-03-12, 11:59 Temat postu: Klon Burgera Witam! Klon zostal kupiony w kwiaciarni na poczatku zimy! Prawdopodobnie jego los skonczylby sie marnie! Musialem wyciac pare uschnietych galazek byla to przyczyna poznego przygotowania sie do zimy! Co dalej z nim bedzie okaze sie jak sie zazieleni!
Material zaden, ale ten gatunek przyciaga mnie jakos wzrokowo "cos w nim jest" no i mam! co z tego bedzie to sie okaze!!
EnDiK - 2009-03-12, 15:02
Moim zdanie nie jest taki zły. Wogule wszystkie klony mi się podobają Wiadomo że nad każdą rośliną trzeba popracować.A Twoj nowy nabytek jak widać jest już troche "podchowany". Powodzenia.
bogdan 49 - 2009-03-12, 19:24 Temat postu: klon moim zdaniem prawy dolny konar wydaje mi się zbedny, psóje ogólny widok drzewka, z lewej strony za blisko obok siebie dwa konary, mam na myśli układ wertykalny, czyli pionowy, prawy konar u góry jest za gróby w stosunku do dolnych, ale popracuj troche i będzie OK
kristofer001 - 2009-03-12, 22:33
Nie chcialem ciac wszystkiego co popadnie i zostawic sam pien dlatego zostawilem te lewe galezie z prawa tak jak pisalem niech sie zazieleni i zobaczymy co wyciac! tak gorna prawa galaz jest grubsza w stosunku do reszty, dlatego zostawiam wszystkie dolne galezie luzem w celu pogrubienia! Jak sie zazieleni wstawie fotki i wtedy mysle, ze wszystko bedzie bardziej jasne!
Dzieki za komentarze!!
armin - 2009-03-13, 07:20
Moim zdaniem powinieneś przesadzić do większego pojemnika i dobrego podłoża. To, co widać na zdjęciu nie sprzyja przyrostom, a tych zdecydowanie potrzeba drzewku.
kristofer001 - 2009-03-13, 08:07
Tak Armin zgadzam sie mieszanka jest kiczowata, ale czekam na te utesknione paki ktora zaczna wybijac, a nastepnie przesadze do innej mieszanki chce posadzic go do mieszanki jaka pisal Robert B. 30% kiryu 70% akadama mozliwe, ze troche zmniejsze proporcje i dodam jakiegos wypelniacza w postaci Bimsu lub zwirku! A doniczka bedzie zmieniona bo ta by sie rozpadla do zimy!
|
|
|