Lecznica - Male, biale robaki w glebie [ skoczogonki ]
Anonymous - 2009-03-11, 22:34 Temat postu: Male, biale robaki w glebie [ skoczogonki ] Witam!! Mam problem... ostatnio mojemu pieprzowcowi dolozylam ziemi uniwersalnej(nie chcialam go przesadzac bo szczerzde powiedziawszy nigdy tego nie robilam i sie balam), poniewaz korzenie byly lekko odsloniete.. i chyba to byl wielki blad, gdyz pojawily sie w glebie male biale skaczace robaczki... Czy wlac mu jakis srodek owadobojczy w donice czy lepiej przesadzic?? jak narazie jeszcze nic sie z nim nie dzieje, wypuszcza nwe listka... prosze o pomoc...
Anonymous - 2009-03-11, 23:15
To skoczogonki przy następnym podlewaniu dodaj do wody Nomolt zgodnie z instrukcją z opakowania.
Anonymous - 2009-03-12, 11:13
Skoczogonki są na prawdę niegroźne(chyba, że w dużych ilościach). Poczytaj sobie w dziale lecznica na tej str i sama zdecyduj chemia czy inne naturalne środki:).
Anonymous - 2009-03-12, 14:23
Skoczogonki są niegroźne dla roślin póki jak napisała aguka nie ma ich dużo i póki w doniczce jest martwa materia organiczna którą się żywią jak namnoży się ich dużo i brakuje im pożywienia zabierają się za roślinę od systemu korzeniowego.
Anonymous - 2009-03-12, 21:18
ojj dziekuje Wam bardzo uspokoiliscie mnie.. juz kupilam ziemie do przesadzenia, ale za rada Czarodzieja sprobuje jeszcze z tym Namoltem;P bo za to przesadzenie jakos ciezko mi sie zabrac:P no i oczywiiscie skoro wiem jak sie nazywaja te wstretne robale oczywiscie poczytam. dzieki za wszystkie rady.
|
|
|