Kształtowanie drzewek - modrzew , wstępnie literat
Jacek Grzelak - 2008-09-16, 20:10 Temat postu: modrzew , wstępnie literat Witam , na wstępie tego tematu mam pytanie co byście widzieli w takim kołeczku na przyszłość , dodam tylko że dziś co nieco tam na grzebałem , ale dalszy ciąg nastąpi CDN
Anonymous - 2008-09-20, 20:51
Wiem żę jesten nowicjusz ale czy w literacie gołęzie nie powinny byc bardiej w duł , a pień na bok
Anonymous - 2008-09-20, 21:59
Jacek przedstawił to raczej jako materiał na przyszłośc a nie gotowe bonsai przynajmniej tak rozumuję z jego wypowiedzi a z czytaniem ze zrozumieniem u mnie jest wszystko ok Cytat: | mam pytanie co byście widzieli w takim kołeczku na przyszłość |
pawel18 - 2008-09-21, 08:59
co mickel napisał/a: | Wiem żę jesten nowicjusz ale czy w literacie gołęzie nie powinny byc bardiej w duł , a pień na bok | to przeciez widac na pierwszy rzut oka ze nie byl formowany .
Warszawska Szkoła Bonsai - 2008-09-21, 16:15
czy po 5 dniach powstało coś z tego "kołeczka"
Jacek Grzelak - 2008-09-21, 21:35
Jeszcze nic nie powstało i nie powstanie przez najbliższy co najmniej rok- dwa , ale wykonałem na nim już pewne prace , które w przyszłości zaowocują ciekawszą linią pnia , wykonałem frezem wyżłobienia w pniu , a to po to by uzyskać ostrzejsze kąty podczas gięcia , potem pozwolę mi jeszcze dłuższy czas silnie porosnąć
Jacek Grzelak - 2008-09-21, 21:42
dalsza praca to owinięcie rafią drzewka i gięcie , teraz już daję mu spokój
|
|
|