To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Ficus Benjamina formowany od sadzonki - jakieś 2 lata

Anonymous - 2008-06-24, 16:39
Temat postu: Ficus Benjamina formowany od sadzonki - jakieś 2 lata
Chciał bym wam zaprezentować i poprosić o skomentowanie mojego Ficusa, którego wyhodowałem od gałązki :D .... W prawdzie to dopiero początek ale już mi się zaczyna podobać to co z niego wychodzi :) . Raczej nie trudno się domyślić jaką formę wybrałem :) . Chciał bym was tylko zapytać co myślicie na jego temat i czy zmienili byście coś?? Zastanawiam się tez czy nie puścić go trochę żeby podrósł jeszcze wyżej, czy ograniczać wzrost do góry tak jak to robiłem już od jakiegoś czasu...

Starałem się postępować według zasad jakie czytałem na forum aby uzyskać pień zwężający się ku górze i chyba się udaje :) .. Może teraz jeszcze tego tak nie widać ale jeszcze parę lat i będzie bardziej widoczne :D ...

Tak więc czekam na komentarze z waszej strony i ewentualne pomysł na jakieś zmiany.

Na pierwszej fotce moje oba ficusy pochodzące od jednej mamy :D .... Temat dotyczy tego po prawo. Historię tego po lewo już opisałem w innym temacie :)

Anonymous - 2008-07-17, 14:47

Szkoda, że nikt nie ma ochoty skomentowac moich poczynań ....