Kształtowanie drzewek - Wiąz drobnolistny. Przycinanie po okresie leczenia.
Anonymous - 2008-06-16, 08:05 Temat postu: Wiąz drobnolistny. Przycinanie po okresie leczenia. Witam
Miałem małe problemy z drzewkiem bo usychały mu liscie ale juz jest wszystko wporządku
No niestety jak drzewko usychało to nie obcinałem go i teraz juz nie usycha ale za to strasznie urosły mu gałązki i wyglada brzydko
Jak go obcjąć zeby ładnie wygladało
Czy obcjac go całkiem i odrosnie czy jakoś inaczej
ADMIN jr: tytuł wątku ma wskazywać na jego zawartość. Stosuj metodę: "Gatunek. Problem poruszany w wątku".
szef - 2008-06-16, 10:32
Jeśli roslina jest juz w pełni formy (pojawia się dużo nowych paków), to możesz ciąć mocno, przy odpowiednich warunkach w ciągu kilku tygodni pojawi sie masa paków, z których utworzysz nowa korone.
Jeśli to co widac z aoknem to Twój balkon, to znajdx tam troszkę miejsca dla swojego wiaza, będzie sie dużo lepiej rozwijał. No i pamietaj o dobrym nawozie.
Anonymous - 2008-06-20, 08:30
No niestety nie moge go jeszcze obciać bo troche liscie usychają jeszcze a na lisciach pod spodem mają takie biale jakby mszyce albo cos innego
czym to zwalczyć?
szef - 2008-06-20, 08:55
Musisz zidentyfikować te "jakby mszyce", inaczej nie doradzimy Ci jak zwalczyć szkodnika. Jeśli masz możliwość, pstryknij zbliżenie tych stworów.
Anonymous - 2008-07-20, 17:57
dlugo nie pisalem ale nie mialem możliwości
moge dopisac ze jeszcze miedzy galeziami pojawila sie pajeczyna wiec to chyba mszyce
jaki jest najlepszy srodek do ich zwalczenia?
Anonymous - 2008-07-20, 19:38
To chyba przędziorka. Zajrzyj dział " Lecznica".
Anonymous - 2008-07-20, 20:05
To zdecydowanie przędziorek. Koniecznie zastosuj oprysk kupując w najbliższej kwiaciarni jakiś preparat na przędziorka chmielowca. polecam MAGUS 200 SC
majkelsbt - 2008-07-21, 08:06
Miałem też problem z przędziorkiem i pomogła mi na niego kąpiel w w mydlinach... w tym temacie opisane jest jak to zrobić :
http://www.przyjacielebon...opic.php?t=4653
|
|
|