To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Wiąz sadzonka

Anonymous - 2008-06-09, 19:24
Temat postu: Wiąz sadzonka
witam mam do was prośbę tzn mianowici do Jacka Grzelaka więc, mam sadzonke i chcę z niej zrobić bonsai podobne które wysłał Pan mi (Zdzisław Rogacz może Pan pamieta) i co teraz mam zrobic proszę o porady Pana Jacka ale i was również
http://img364.imageshack....dsc01197sh8.jpg

Anonymous - 2008-06-09, 20:52

narazie musisz poczekać ar sie zaaklimatyzuje
Anonymous - 2008-06-10, 15:05

kurde ale cwel z ciebie to jest moja sadzonka a nie klupiona a chce sie wzorcowac do podobnej jak kupiłem
Anonymous - 2008-06-10, 15:21

Primo: Każdy chciałby dostać odpowiedź od forumowej bonsaiowej "elity". Nie zawsze to możliwe. Dajcie im żyć. :)

Secundo: Rzeczywiście, rada na siłę.

Tertio:Wiesz, Trium, co to znaczy cwel?

Ronin - 2008-06-10, 17:04

Może i wie z doświadczenia. No to jak tam, masz coś na lewym obojczyku :?:

Masakra. Jedno mnie zastanawia. Po co piszesz posta skoro kierujesz pytanie do jednej osoby :?: Nie wiem czy jesteś na tyle wspaniałomyślny, że pozwolisz nam ewentualnie przeczytać odpowiedź p. Jacka, czy na tyle arogancki żeby zezwalać innym na wypowiedzenie się :?: Sorry, ale w tym wypadku poprę Sławka, bo przynajmniej przemilczał zniewagę w pierwszym Twoim poście, a ponad to sądzę, że nie masz co oczekiwać jakiejś lawiny dobrych rad.

Anonymous - 2008-06-10, 18:02

ty Trium jam jesteś cwel przez duże C i prymityw który nie portafi się zachować :!: :!: :!:
Anonymous - 2008-06-10, 19:09

ale sie czepiacie pytam sie a on niech czyta dobrze a potem pisze posty, a ty Ronin całkiem dobrzwe napisales ale jedno mnie zastanawia, ze nie kieruje posta do jednej osoby ale rowniez do wszystkich " proszę o porady Pana Jacka ale i was również" więc ty tez dokładniej czytaj i jak masz tyljko mnie opieprzyc to daruj sobie lepiej mi cos poradz a nie(sorki moze przesadzilem z tym cwelem ale pisze to co slina na jezyk przyniesie i sorry ronin)
Anonymous - 2008-06-10, 22:35

Cytat:
Sorry, ale w tym wypadku poprę Sławka, bo przynajmniej przemilczał zniewagę w pierwszym Twoim poście,
Cytat:
ty Trium jam jesteś cwel przez duże C i prymityw który nie portafi się zachować
hehe.
Nawet jak powiesz komuś co się ceni i tak nie posłucha. :P
Boże, co za bełkot. Nigdy nie widziałem tak długiego zdania. No, może raz.

Jak w próżnię. Dosłownie. Odbija się to od ścian głowy i nigdzie dolecieć nie może. Szkoda, że od wewnątrz.

Smutno mi się robi i ogarnia mnie wściekłość...

Jacek Grzelak - 2008-06-12, 23:03

Aha , oto masz sadzonkę i to dość sporą , więc utnij ja na wysokości 10-15 cm i czekaj na dalszy rozwój , jak wytworzy kilka gałązek , zacznij je zagęszczać , a następnie odrutuj pień i najsilniejsze gałązki , najwyższą wyprowadź jako wierzchołek i to na tyle , proste :roll:
Ps. następnym razem zastanów się zanim odpowiesz komuś tego typu skrótami "cw.." bowiem tworzymy tu przyjazne forum , a nie pyskówkę , a odpowiedziałem tylko dlatego że przeprosiłeś :-| , no ale luzik chłopaki :roll: :-P :-) ;-)

Anonymous - 2008-06-13, 13:05

ok dz Jacku i przepraszam jeszcze raz ale mam 16 lat więc jestem dupkiem jeszcze w tym wieku wiadomo......... a jeszcze jedno czy teraz m,am uciąć na wysokości około 10-15 czy dopiero za jakiś czas
pawel18 - 2008-06-13, 18:02

nie wiem czy moge odpowiadac na pytanie bo przeciez nie jestem Jackiem Grzelakiem , ale mozesz teraz to zrobic
Anonymous - 2008-06-13, 18:13

aha dziekue właśnie to zrobiłem na ok 13cm ale napisałem ze mogą wszyscy doradzać co i jak