To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Rozyczka

Daniel J. - 2008-05-16, 14:56
Temat postu: Rozyczka
oto moja Rozyczka zostala wyrwana z ziemi 2 lata temu . szkoda mi sie jej zrobilo wiec postanowilem cos z nia zrobic i zrobilem . a Was prosze o ocene sugestie itp. moze by sie kto o virta co do donisi pokusil
Ronin - 2008-05-16, 15:13

Kolejny fajny okazik. Jak dla mnie to nie ma co robić virtów bo nic nie widać, a tak z oddali to drzewko wydaje się już uformowane i raczej praca będzie polegała na dopracowaniu niż tworzeniu czegoś nowego. Dla mnie git. Chciałbym ją na żywca zobaczyć, wiesz o co chodzi ;-) Ale i tak Twoja różyczka wymięka przy tej, którą pokazywał nam p. Darek Szpakowski, pamiętasz :?: Przy niej to na prawde Twój krzak to jest różyczka.
Weź ją na warsztaty któreś to obgadamy ją, bo jest co :-)

Daniel J. - 2008-05-16, 15:20

roza pana Darka jest duza a moja ma jakies 15 cm wysokosci take male cos :oops:
Ronin - 2008-05-16, 16:02

Ale jest fajna. Coś bym napisał, ale nie wypada :roll: Napiszę tylko, że małe jest piękne ;-) A wiesz jaka to odmiana :?: Jak kwitnie :?:
Daniel J. - 2008-05-16, 16:14

odmiana to niewiem , ale kwiaty sa takie male jak 2 zlotowka w koloze rozu
Anonymous - 2008-05-16, 16:42

Piękna różyczka, koniecznie musisz nam ją pokazać w okresie kwitnienia.

I tylko dwie uwagi: jeśli nie była wcześniej przesadzana, możesz napotkać się na podkładkę od szczepienia, co nie będzie ciekawą sytuacją. No i druga to lekka selekcja przy nebari (ale to przy przesadzaniu do docelowej) :-)

Daniel J. - 2008-05-16, 18:27

chmm tak wyglada po przeszdzeniu i niema zadnego miejsca szczepienia . nebari wiem te drobne kozonki ale to dopiero jak pisales jak trafi do docelowej narazie tak zostanie.