To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Zywoplot!

kristofer001 - 2008-05-01, 21:17
Temat postu: Zywoplot!
Co myslicie o takim pniu? Tak jak pisalam w temacie jest to rodzaj zywoplotu, wiec mysle ze z uksztaltowaniem korony nie bedzie problemu poniewaz znam juz ten material i sporo potrafi! Jak widzicie pien u nasady jest dosc spory i jak dla mnie ladnie sie prezentuje!

Ach tak galaz idaca ktora jest po prawej stronie bedzie, albo skrocona radykalnie albo wycieta jeszcze nie wiem!

Ronin - 2008-05-01, 21:51

Tą gałąź idącą za pniem po prawo skróciłbym do tego pąka co najmniej albo w ogóle z nią wyjechał. Na razie nie ma co więcej myśleć, bo nic nie ma ;-)
kristofer001 - 2008-05-01, 21:59

hehe tak wiem ze nic nie ma! :-) chcialem tylko zamiescic i zobaczyc co myslicie o tym! A z ta galezia na prawo to myslalem rozniez aby sciac ja na skos z linia pnia ktory idzie obok i z tego paka idacego w prawo uksztaltowac galaz idaca na prawo, ale to jeszcze odlegle czasy! :-)
Bunny - 2008-05-08, 00:22

gałęzie nie powinny siękrzyżowa, więc albo skrócenie jej n przyszłego jina albo poważny odciąg...