Narzędzia, donice, akcesoria - Doniczka dla wiąza drobnolistnego
Anonymous - 2008-04-30, 18:12 Temat postu: Doniczka dla wiąza drobnolistnego Witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Od roku mam wiąza drobnolistnego. Chcę zmienić mu doniczkę, ale nie mam pojęcia jaką wybrać. Proszę o radę od bardziej doświadczonych bonzaistów. Poniżej zamieszam linki do zdjęć.
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2
Zdjęcie 3
Anonymous - 2008-05-27, 19:13
hmm moim zdaniem powinienes zmienic doniczke na nieco wieksza?ale o nie duzo. nie wiem o co Ci chodzi kiedy mowisz nagash napisał/a: | Chcę zmienić mu doniczkę, ale nie mam pojęcia jaką wybrać | chodzi Ci tutaj o jej wielkosc, kształt, kolor czy jak?
Anonymous - 2008-05-27, 19:20
Chodzi mi właśnie o pomoc w dobraniu kształtu i koloru pasującego do tego drzewka.
Anonymous - 2008-05-27, 22:29
Jako że bonsai ma odzwierciedlać krajobraz w którym rośnie drzewko... stare drzewko, doniczka nie powinna przerastać treści i nie powinna zbytnio rzucać się w oczy. Dlatego zaprezentowałam tu piękną doniczkę która jest stonowana i jednocześnie nadaje charakteru wizerunkowi drzewka.
Ja bym Ci proponowała coś takiego: fotka
Co o tym myślisz?
Anonymous - 2008-05-28, 13:26
Całkiem nieźle wygląda.
Dzięki za propozycje.
Czekam na kolejne i z góry dzięki.
Anonymous - 2008-05-28, 16:56
tu jest mój wiąz. Osobiście uważam, że w tego rodzaju doniczkach jak na zdjęciu wiąz prezentuje się całkiem ładnie
|
|
|