Kształtowanie drzewek - Cyprysik mame fukinagashi - kilka pytan
Amen - 2008-03-28, 13:33 Temat postu: Cyprysik mame fukinagashi - kilka pytan Witam.
Czy nadana forma jest poprawna? który bok wybrać na front?
Drzewko ma 9-10cm, wyglada jakby druty sie krzyzowaly ale to zludzenie bo zostawilem nieobciete koncowki drutów.
obceny front
moze front z tej strony?
Ronin - 2008-03-28, 14:08
Jak dla mnie to trochę zieleń jest za daleko od pnia i nie podoba mi się to "przeciągnięcie" prawej gałęzi na lewą stronę. Za długie gałęzie w stosunku do pnia, no i masz źle zadrutowaną najniższą gałąź. Wyższa gałąź krzyżuje Ci się z niższą. Jakoś brak mi w nim dynamiki tego stylu. Zastanów się czy aby na pewno Fukinagashi to najszczęśliwsze rozwiązanie dla niego.
Amen - 2008-03-28, 14:12
ronin napisał/a: | Jak dla mnie to trochę zieleń jest za daleko od pnia i nie podoba mi się to "przeciągnięcie" prawej gałęzi na lewą stronę. Za długie gałęzie w stosunku do pnia, no i masz źle zadrutowaną najniższą gałąź. Wyższa gałąź krzyżuje Ci się z niższą. Jakoś brak mi w nim dynamiki tego stylu. Zastanów się czy aby na pewno Fukinagashi to najszczęśliwsze rozwiązanie dla niego. |
Nie przeciagalem zadnej galezi chyba ze ktos z domownikow sie nim bawil.
Pomysle jeszcze nad nim ale to pierwsze drutowanie wiec pewnie i tak duzo sie zmieni. Dzieki za rady
|
|
|