Kształtowanie drzewek - Świerk materiał
Anonymous - 2008-03-11, 10:51 Temat postu: Świerk materiał Witam Kilka dni temu kupiłem w szkółce swierka ma około 10 lat. był bardzo zagęszczoy wiec wstępnie go oczyściłem a kupiłem go ze względu na doś gruby pień i fajne nabari. Po oczyszczeniu wyszło na to ze pień jest jak proca co podobno dyskwalifikuje taki materiał na bonsai ale jestem uparty i coś postaram sie zrobić z waszą pomocą. A oto i on
To mój pomysł chyba ze ktoś ma inny wiem ze to moje drzewko i sam powinienem o nim decydowac ale wydaje mi sie ze jest to fajny materiał i nie chciła bym go popsuć
Anonymous - 2008-03-11, 11:17
Pomysł bardzo dobry. Więcej nie mozna powiedzieć, bo nie wiemy jak wyglądają gałęzie pod tą masą igieł. Nie możemy ocenić więc czy zostanie wystarczająco dużo zieleni na chmurki. Ale wydaje się że jest to do zrealizowania, bardzo dobra idea.
Anonymous - 2008-03-11, 11:27
Wiem ze jest dużo zieleni ale i tak 50 % oczyściłem był bardzo gesty postaram sie wrzucić fotki z widocznym pniem dzieki jak narazie
a tu fotka gdzie widać pień
myślałem o czymś takim szkoda mi tylko tych dwóch jinów po prawej zaznaczonych X[glow=000000][/glow] co sądzicie?
|
|
|