Kształtowanie drzewek - Ficus chyba natasha
Anonymous - 2008-02-17, 13:20 Temat postu: Ficus chyba natasha Witam jestem tutaj nowy.Mam problem z dalszym formowaniem tego drzewka.Może ktoś kompetentny doradzi mi coś mądrego?
Jacek Grzelak - 2008-02-17, 21:57
tak , wygląda jak natasha , ale , napisz jeszcze tylko czy gałązki są elastczne , czy też kruche , bo jesli kruche to będzie odmiana wiandi , a tę raczej tylko cięciem mozna formować , wiandi ma charakterystyczne faliste konary , co widac na fotce , jednak i natasha niejednokrotnie wytwarza podobne w pewnych warunkach
Anonymous - 2008-02-18, 17:34
Witam według mnie to gałązki są elastyczne,łatwo sie wyginają.
Anonymous - 2008-02-18, 20:06
Nowy?To oznacza może też że masz krótko drzewko? Ja sie w sumie nie znam za bardzo bo też jestem nowa w tych sprawach ale roślina powinna się przyzwyczajić do klimatu w Twoim domu jakieś 3-4 tygodnie. W tym czasie powinno się tylko podlewać czy zraszać. Natomiast po tym czasie zacząć juz coś z nim robić.
pawel18 - 2008-02-18, 20:25
ursx napisał/a: | W tym czasie powinno się tylko podlewać czy zraszać | tak dla sprostowania , to sa to dwie calkiem rozniace sie od siebie czynnosci i nie mozna wybrac miedzy jednym a drugim . podlewanie jest konieczne , aby roslina mogla bez problemow przezyc i sie rozwijac , natomiast zraszanie lisci ma za zadanie podniesc wilgotnosc powietrza wokol drzewka po to by roslina lepiej sie rozwijala .
|
|
|