To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - pomuzcie zrobic cos fajnego z tego fikusa

Anonymous - 2008-01-06, 17:28
Temat postu: pomuzcie zrobic cos fajnego z tego fikusa
witam czy ma ktos moze jakis fajny pomysl na zrobienie jakiegos fajnego krztaltu z tej roslinki

czy poprostu zostawic zeby se rosla samowolnie bo niewiem jak sie doniej zabrac

Anonymous - 2008-01-06, 17:45

A co ty chcesz zrobić z marchewki?? Jak to widzisz??
pawel18 - 2008-01-06, 17:55

fakt z tego raczej nie zrobisz nigdy prawdziwego bonsai , co nie znaczy ze masz go odtawic na bok . fikus to twardy zawodnik i przetrwa wiele twoich bledow . material do treningow nie jest zly . sproboj dazyc do czegos takiego :
Anonymous - 2008-01-06, 19:22

To co zrobił Paweł18 jest bardzo możliwe, tylko musisz bardziej zagęścić koronę. Powodzenia :)
fidelpatcha - 2008-01-07, 08:25

Ale co to za forma będzie? Miotła z takim nebari? Akurat panowie tu mamy przykład rośliny która wg mnie potencjał ma i nie ma co twierdzić "A co ty chcesz zrobić z marchewki??" . Oto co ja bym proponował.
Anonymous - 2008-01-07, 09:31

delete
Anonymous - 2008-01-08, 18:56

Zgadzam się z Damianem z tej roślinki można coś zrobić, stan drzewka określam na 5 zielone ciemne liście całkiem ładnie szkoda trochę że korzenie są trochę przerośnięte ale coś z tego można zrobić propozycja podana wyżej jest ciekawa ale ja bym jeszcze mocniej nachylił :-)
Anonymous - 2008-01-08, 21:24

Nachylił?? Przewróci się bez dobrego trzymania bo chyba jak do niego to na fotomontażu doniczka jest za płaska, gleba będzie...
fidelpatcha - 2008-01-08, 21:34

mexicoman napisał/a:
Nachylił?? Przewróci się bez dobrego trzymania bo chyba jak do niego to na fotomontażu doniczka jest za płaska, gleba będzie...

A słyszałeś kiedyś o drucie stabilizującym drzewko w doniczce? Poza tym dojście do takiej donicy musi być rozłożone w czasie.

Anonymous - 2008-01-08, 21:37

super propozycja teraz musze tylko przemyslec jak sie do tego zabrac dzieki za porady