To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Pęknięcie

Amen - 2007-11-25, 16:11
Temat postu: Pęknięcie
Witam, odrutowałem mojego benjaminka i wyszlo bardzo ladnie jak na pierwszy raz. Pech chcial ze wpadlem na pomysl zgiac go jeszcze w jednym miejscu i trach pękł ale nie zlamał się całkiem. Pęknięcie nie jest zbyt duze. Owinąć to czymś? jak zostawie bez niczego to boje sie ze wyrosnie w tym jakiś pęd czego nie chce bo bedzie psuło moją wizje tego drzewka.
Daniel J. - 2007-11-25, 16:36

rafia mozna dostac w marketach albo na stronie przyjaciol bonsai w sklepiku :boks:
Amen - 2007-11-25, 16:41

ok :) jutro sie skocze do kwiaciarni. A moze byc bandaz albo jakis plaster? i uwazac na to miejsce przy zraszaniu czy mozna go czasem zmoczyc?
pawel18 - 2007-11-26, 17:40

rafię teraz można dostać praktycznie w każdej kwiaciarni , wiec plaster nie będzie potrzebny . rafie przed nałożeniem należy zmoczyć , żeby po wyschnięciu jeszcze bardziej przylagała do drzewka i bardziej ściskała . jak ją zmoczysz przy zraszaniu to nie będzie to żaden problem .
Amen - 2007-11-27, 00:09

obecnie owiniete bandazem bo czekam az mi rafie do sklepu przywioza:)
szef - 2007-11-28, 23:35

Od biedy i bandaż się nada, a jak Ci cos tam kiedyś wyrosnie to utniesz i wizja przetrwa :]
Amen - 2007-11-29, 00:27

dokladnie:) dzieki za pomoc :)