Początki - Jesion opis pielegnacji ksztaltowania itp
Anonymous - 2007-08-19, 12:05 Temat postu: Jesion opis pielegnacji ksztaltowania itp Mam takie pytanie.
Czy mozecie mi znależć opis calego gatunku jesiona jak go mozna pielegnowac, ksztaltowac i przesadzac i drutowac i czy lubi slonce czy nie to tez bylbym bardzo wdzieczny za to. z gory dzieki.
Anonymous - 2007-08-19, 13:30
jesion nie bardzo sie nadaje na bonsai ze względu na wielgasne liscie ale polecam wpisanie w google: "jesion opis gatunku"i powinno sie cos znalezc mysle:)pozdrawiam lasek:)
pawel18 - 2007-08-19, 13:47
jak byś się jednak zdecydował to mam kilka drobnych informacji dla ciebie
Jesion drzewo o opadających liściach bardzo silnie rosnące pospolity wygląd wielkie złożone liście białe kwiaty w maju ładnie przebarwiają się jesienią . Stanowisko w pełnym słońcu . Podlewanie codziennie podczas lata , zimą oszczędnie . Nawożenie co 2 tygodnie . Przesadzanie co 2 lata wiosną do podłoża standardowego . Cięcie , ciągłe silne przycinanie aby utrzymać zwartą formę . Rozmnażanie po przez odkłady i z nasion . Formy : wzniesiaona nieregularna , pochylona o podwójnym pniu , kępiasta , o wielu . wielkości duże i bardzo duże
Anonymous - 2007-08-19, 18:59
dodam tylko, że przewidziana wysokość docelowa aby utrzymać proporcje to 60-100cm.
Anonymous - 2007-08-20, 08:34
nadaje się pod każdym względem a duże liście nie są przeszkodą a to przykład
|
|
|