To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - pień

Anonymous - 2007-06-17, 20:27
Temat postu: pień
mam pewien problem. moje drzewko ślicznie rośnie, ma ładne listki i ładne przyrosty ale ma bardzo chudy pień. jak sprawić żeby drzewko przybrało w pniu??
ogrodnik - 2007-06-17, 21:07

skorzystać z wyszukiwarki
Jacek Grzelak - 2007-06-17, 21:18

Przyrost rośliny na masę stymuluje głównie wzrost pędów , czyli nie tnij zbyt intensywnie (często ) , pozwól roślinie porosnąć na max , potem silne cięcie i tak w kółko przez kilka latek :roll: :-) ;-)
Anonymous - 2007-06-17, 21:54

ogrodniku, ale mam jakoś ustawić w wyszukiwarce, które drzewko ma mi pogrubiać ? xD To ja proszę brzozę, serrisę i sargetię xD
pawel18 - 2007-06-17, 22:07

moze wpisz pogrubienie pnia albo cos w tym stylu jesli chodzi o pogubienie pnia to chyba jest na to jedna metoda ktora dotyczy wszystkich drzew tak mi sie wydaje a jesli nie to krytyka mile widziana ;-) :-) ;-)
ogrodnik - 2007-06-18, 16:03

To co Jacek Wam podał na tacy było już parę razy napisane i bardzo szeroko objaśnione :!: Inaczej nie pisałbym, że już to gdzieś jest tylko trzeba zechcieć i znaleźć :!:
Anonymous - 2007-06-18, 18:55

Eeee chyba nie zrozumieliście xD
hanuletta napisał/a:
jak sprawić żeby drzewko przybrało w pniu??
Cytat:
skorzystać z wyszukiwarki
Z tego wynika, że aby drzewko tyło należy skorzystać z wyszukiwarki xD Więc się pytam cóż to za nowy patent :D
Jacek Grzelak - 2007-06-18, 21:13

Patryku , raczysz żartować :-| :-P ;-)