To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Mój Fikus Natasha

Anonymous - 2007-04-30, 12:01
Temat postu: Mój Fikus Natasha
Mój Fikus :

Co sądzicie o tym drzewku ? Jaką donice do niego dobrać i styl ? Proszę o rady :) z góry dziękuje.

Anonymous - 2007-04-30, 12:28

na pewno korona do skrócenia sie nadaje a i jeszcze jedno świetnie wygląda to pęknięcie na środku pieńka zadbaj o nie i czyms posmaruj zeby nie zgrzybiało troche pracy i bedzie :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
Anonymous - 2007-04-30, 12:35

A jaki styl i donica :-P ?

A co do pęknięcia dam foty :]

Anonymous - 2007-04-30, 15:10

narazie trzeba zredykowac wysokosc i zagescic zielen a co do stylu trzeba poczekac jak sie zagesci i przeanalizować co nam podpowiada drzewko:):):):) a co do doniczki jak narazie dosc spora musi byc zeby pien nabral grubości a pozniej sie zobaczy
Anonymous - 2007-05-04, 13:53

A co przy pogrubianiu pnia się stanie z tym pęknięciem bo kolega ma podobne na jednym drzewku, i nie chce żeby mu się jakaś wielka szpara zrobiła. :-D
Anonymous - 2007-05-04, 14:34

pewnie zarosnie ale jak ktos chce zostawic sobie taką "szpare" to pewnie sie jakos da
ogrodnik - 2007-05-06, 11:09

Piękna proca :lol:
Należałoby ścisnąć wyżej te pieńki żeby się dalej zrosły i przyciąć drzewko.

Anonymous - 2007-05-06, 11:26

Ja jestem innego zdania.To rozwidlenie mozna trakotwac jako jedno drzewko i tak tez kształtować,bardzo czesto drzewa lisciaste tak rosna