To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Przyjaciół Bonsai
!!! WITAMY NA FORUM POŚWIĘCONYM PIĘKNEJ SZTUCE BONSAI !!! Bonsaiści całego Świata! Łączcie się ! :-)

Kształtowanie drzewek - Jałowiec Chiski po cieciu i formowaniu

Anonymous - 2007-04-12, 21:48
Temat postu: Jałowiec Chiski po cieciu i formowaniu
Po kilku godzinach udało się :-) !Ja na drzewko za 16zł to dla mnie prezentuje sie badzo dobrze ale czekam na wasze opinie. to małe na dole przy pniu narazie chce zostawic jak sie ukorzeni to przesadze do gruntu i za pare lat materiał jak znalazł:-) dzieki z góry

Anonymous - 2007-04-12, 21:56

jak na moje oko kolego z Czeladzi ;-) to bardzo mi się podoba ale sama jestem dopiero początkująca jutro wybieram się kupić drzewko i sama też zamierzam coś pokombinować pozdrawiam :-)
Anonymous - 2007-04-12, 22:06

moze nie na temat ale gdzie jedziesz sie zaopatrzyc bo ja tego jałowca kupiłemw leroi merlin jest tam sporo takich
Anonymous - 2007-04-12, 22:15

jutro będę w Katosach więc zachaczę o Castoramę może uda mi się wybrać coś ciekawego ;-) byłam tam kilka dni temu i powiem szczerze że zwróciłam uwagę na kilka drzewek. Oczywiście nie jest super duży wybór ale dla mnie jak na początek napewno coś fajnego się znajdzie :-) muszę powiedzieć że ceny drzew są bardzo niskie co jest dużym plusem kupiłam ostatnio jałowca pośredniego (trochę cienki jest więc do gruntu z nim!! ) 40 cm za 6 zł jak dla mnie to dobra okazja
fidelpatcha - 2007-04-13, 07:52

Jak dla mnie jest nieźle. Co ja bym zmienił: Pierwsza gałązka po prawej trochę nienaturalnie wygląda, a po drugie może warto spróbować zrobić większy ruch pnia, co obniży nieco wysokość drzewka - lepiej by to wyglądało przy cienkim pniu. A może literacik - pobawiłem się chwilę twoim zdjęciem i wyszło coś takiego
Anonymous - 2007-04-17, 21:30

dzieki fidel za virta naprawde pomocny i wezme go pod uwage za pare tygodni jak sie drzewko zaaklimatyzuje w nowym miejcu