Kształtowanie drzewek - dąb w stylu fukinagashi pasuje??
Anonymous - 2007-03-27, 18:10 Temat postu: dąb w stylu fukinagashi pasuje?? Witam pytanie w sumie tak jak w temacie postu. Czy pasuje żebym dąbka zrobił tak zeby wygladał jak smagany wiecznie przez wiatr?? czy raczej gryzie sie to z naturą??
Anonymous - 2007-03-27, 22:16
jezeli masz odpowiedni materiał i odpowiednie umiejętności to czemużby nie
Anonymous - 2007-03-28, 12:24
przeciez jaki sie zastosuje styl to zalezy najpierw od rosliny a pozniej od inwenci , sadze ze jezeli tak "sie nie robi" z takim gatunkiem to bedziesz mniał w prywatnej kolekcji
Anonymous - 2007-03-28, 15:14
A ja sprubuje. Widze w roślince ze ma potencjał na ten styl. Ja sie bede uczyć i prubować go zrobić. Umiejętnosci sie okaze czy wystarczą do zrobienia go jak wogóle sie opuści to dam znaći może fotki podeśle dzięki
Anonymous - 2007-03-28, 17:06
A kto powiedział że nie można Oczywiście że można jeżeli tylko drzewko o tym "mówi".
Anonymous - 2007-03-28, 17:39
pisalem wlasnie ze zależy od układu galezi i naturalnych predyspozycji danego okazu. pozdrawiam l
MOD: Przestań pisać bez sensu bo to tylko zaśmieca forum. Każdy widzi co napisałeś dwa posty wyżej. I pisz używając polskich znaków.
Anonymous - 2007-03-28, 19:46
Qbik napisał/a: | A kto powiedział że nie można Oczywiście że można jeżeli tylko drzewko o tym "mówi". |
Znaczy "mówi" języka dębów nie znam ale ja go rozszyfrowałem że chce być w takim stylu i mi sie wydaje że o ile zacznie rosnąć to będzie to dobry styl dla niego. Tylko właśnie się chciałem dowiedzieć czy dąb moze być w takim stylu. W końcu dęby raczej naturalnie tak nie rosną. Ale mój będize musiał dzieki wszystkim
|
|
|