Kształtowanie drzewek - Jak istyl dla hibiskusa??
Anonymous - 2007-03-22, 15:04 Temat postu: Jak istyl dla hibiskusa?? Witam mam proste pytanie jaki styl najlepiej będiz epasować do hibiskusa??
ogrodnik - 2007-03-22, 15:14
To zależy od wyglądu rośliny. Od kształtu pnia, ułożenia głównych gałęzi, itd.
Najlepiej jakbyż wrzucił fotki i wtedy coś podpowiemy.
Anonymous - 2007-03-22, 15:43
Fotek narazie nie wrzucam bo nawet nie ma co poprostu zwykła sadzonka prosty patyś roczny. Ale chce wyjść z drzewkami na zewnątrz wiec od czegoś musze zacząć a że widze ze on szybko rośnie za rok z nasionka mam sadzonke o grubości ołówka. Wiec za jakies 4-5 lat moze bedize już coś drzewko podobnego Nadawać kształtu pnia będe mógł już za niedlugo żeby potem nie musiał męczyć sie z wyginaniem. Bo takiego roczniaka to bez problemu uformuje jak będe chcieć.
Olon - 2007-03-23, 21:37
Hibiskus ma dość sztywne gałęzie, więc trzeba je formować zanim są jeszcze młode i w miarę giętkie. Myślę że najprościej będzie Ci z niego zrobić hokkan albo moyohgi. Wiele korekt załatwić można wtedy odciągami, a samego gięcia gałęzi, przy odpowiednim ich przycinaniu będzie niewiele.
Poniżej coś ku pokrzepieniu serc...
Anonymous - 2007-03-27, 12:23
nooo takei ładne:) ja chyba zrobie jedno w stylu shankan a drógie sprubuje zrobicw pół kaskadzie za jakieś 5 lat pokaze wm efekty dzięki:)
|
|
|